• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije igrala EP 20 godina, ali Srbija je šesti najveći "izvoznik" fudbalera

Autor Milutin Vujičić

Još jedna kategorija u kojoj je Srbija u samom vrhu...

 Nije igrala EP 20 godina, ali Srbija je šesti najveći "izvoznik" fudbalera Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije nije igrala na Evropskom prvenstvu punih 20 godina, u ovom vijeku je triput učestvovala na Svjetskom prvenstvu i ostvarila tek dvije pobjede, ali to ne znači da srpski fudbaleri ne vrijede - i da nisu traženi u inostranstvu.

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) u svom posljednjem istraživanju bavio se zanimljivom temom "Koje to zemlje najviše 'izvoze' fudbalere u druge lige svijeta?", a i tu je Srbija u samom vrhu!

Možda će vas zanimati

Naime, ubjedljivo dominira Brazil čijih 1.600 internacionalaca nastupa širom planete, od vrhunskih do prosječnih liga u kojima znaju da su "karioke" majstori igre, a iza njih na drugom mjestu su Francuzi koji daju 1.027 igrača.

Na trećoj poziciji je Argentina koja "izvozi" 972 fudbalera, a blago iznenađenje je na četvrtoj poziciji Engleska (565) ispred Španije (559).

Srbija je na šestom mjestu sa 521 fudbalerom koji nastupa u inostranstvu, a zanimljivo je da od pomenutih država ispred Srbije imamo i veći procenat onih koji nastupaju u prvim ligama (82,3%), što je drugi najveći procenat od timova u TOP10 (ispred samo Kolumbijci).

Na sedmom mjestu su Nijemci (480), pa pomenuti Kolumbijci (467), Hrvati (446), dok prvih deset "zatvara" Nigerija sa 399 profesionalnih fudbalera u inostranstvu.

Brazilci su inače najbrojniji u Portugalu, Francuzi uglavnom idu u Belgiju ili Englesku, a što se tiče srpskih fudbalera - najviše ih igra u Bosni i Hercegovini, ali su "jaki" i u Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Grčkoj, Španiji, Sloveniji...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC