• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potresna ispovijest fudbalera Zenita: Razmišljao sam o samoubistvu!

Autor mondo.ba

U trenucima kada je ostao bez oca, Emanuel Mamana htio je da digne ruku na sebe, ali je uslijedio poziv iz argentinskog velikana, koji mu je promijenio život.

 Emanuel Mamana Kada mi je preminuo otac, razmišljao sam o samoubistvu Izvor: Guliver/Getty Images/Epsilon

Ljudi često prolaze kroz teške periode u životu, a to je na svojoj koži najbolje osjetio fudbaler Zenita Emanuel Mamana.

Argentinski fudbaler izjavio je da je u trenucima kada mu je preminuo otac razmišljao o samoubistvu. Srećom, tada je stigao poziv iz River Plejta i život mu se u potpunosti promijenio.

Možda će vas zanimati

Gubitak najvoljenijih zna da natjera ljude da razmišljaju o tome vrijedi li živjeti. Upravo kroz ovo prošao je Mamana kada je, nakon majke, ostao i bez drugog roditelja.

"Osjećao sam se kao da bježim od svega kada mi je otac umro. Već sam bio izgubio majku. Mislio sam da napustim fudbal, a čak sam razmišljao o toj ludoj stvari da sebi oduzmem život", istakao je Mamana u razgovoru za "Ole".

Takve stvari vodile su ga ka jednom od najmračnijih trenutaka u životu, ali je uspio da se izvuče.

"Počeo sam da pazim sam na sebe, uprkos činjenici da imam četiri starija brata. Odjednom sam odrastao. Znao sam da su povrede teške, ali one se ne mogu porediti sa smrću majke ili oca."

Mamana je prošao kroz težak period u djetinjstvu.

"Ništa nisam imao kao dijete. Nisam imao srećno djetinjstvo, a otac me učio da kada imam mnogo toga, treba da pomažem onima koji nemaju. Niko nama nije pomagao. Bio sam gladan, a često sam na treninge odlazio bez da sam išta jeo", prisjetio se 24-godišnji fudbaler, povremeni reprezentativac Argentine.

Tada je uslijedio poziv iz River Plejta.

"Morao sam tri godine da boravim u klupskom smještaju, jer nisam imao novca da putujem i treniram, čak ni da kupim hranu. Stoga sam ono što jesam zahvaljujući upravo Riveru, koji mi je spasio život", zaključio je Mamana, koji je po odlasku iz domovine igrao jednu sezonu u Lionu, a zatim 2017. godine prešao u Zenit, čiji je i danas član.

Ponekad je tragične događaje teško prevazići, ali je Mamana imao tu sreću da pronađe pomoć onda kada mu je bila najpotrebnija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC