• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su heroji, zaslužili su da im aplaudiraju i fudbalske zvijezde (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Kao fudbaleri navikli smo da nam aplaudiraju, ali ovaj put imamo priliku da pokažemo svoju zahvalnost mnogim ljudima koji rizikuju živote da bi zaštitili naše", rekao je Dejvid Bekam.

 Oni su heroji, zaslužili su aplauz i od fudbalskih zvijezda (VIDEO) Izvor: Guliver/Getty Images/Carlos Alvarez

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je video u kojem sadašnji i bivše zvijezde, među kojima su Đanluiđi Bufon, Fabio Kanavaro, Dijego Maradona, Kaka, Marko van Basten i brojni drugi, aplaudiraju zdravstvenim radnicima, koji su već mjesecima u borbi protiv globalne pandemije novog koronavirusa.

Aplauz zdravstvenim radnicima u znak zahvalnosti prerastao je u globalnu tradiciju tokom pandemije, a krenula je iz Italije za vrijeme zabrane kretanja zbog širenja koronavirusa, kada su građani izašli na prozore i balkone i aplaudirali.

Možda će vas zanimati

Sada je FIFA snimila video na kojem 50 sadašnjih i bivših fudbalera aplaudira zdravstvenim radnicima. Među njima i Dejvid Bekam, nekada sjajni fudbaler Manchester junajteda i Real Madrida te reprezentativac Engleske.

"Kao fudbaleri navikli smo da nam aplaudiraju, ali ovaj put imamo priliku da pokažemo svoju zahvalnost mnogim ljudima koji rizikuju živote da bi zaštitili naše. Vi ste heroji čovječanstva i želimo da pokažemo da vas fudbal podržava, kao i sve što radite da biste odbranili sve nas", rekao je Bekam za zvaničnu internet stranicu FIFA.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila "globalnu pandemiju".

Takođe, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Vuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 160.900 ljudi, a potvrđeno je preko 2.330.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta "Džons Hopkins".

Do sada se oporavilo više od 595.000 ljudi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC