• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijane šokirao Đoković: Njegove reči su oduševile lekara!

Autor mondo.rs

Novak je, ispostaviće se kasnije, donirao milion evra za pomoć Italiji.

 Italijane šokirao Đoković: Njegove reči su oduševile lekara! Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Pomogao je Srbiji da nabavi respiratore, ali je tokom ove pandemije vodio računa i o drugima. Pamtiće Italijani da je Novak Đoković u veoma teškom trenutku pomogao njihovoj zemlji.

Milion evra podrške Bergamu i okolini, u jednom trenutku najvećem svetskom žarištu korona virusa, velika su pomoć. Reči koje su pratile taj gest takođe će im ostati u pamćenju.

Možda će vas zanimati

O tome kako se Novak Đoković ponašao u teškim trenucima za Italiju najbolje govori Piter Asembergs, šef saniteta za zapadni deo Bergama, koji je bio u kontaktu sa srpskim teniserom. Najbolji na svetu nije želeo da se ističe!

''Priznajem, bio sam šokiran u prvom trenutku. To je pravi opis kada vam najbolji teniser sveta kaže takve stvari. Pitali smo ga da li treba da objavimo koliko je donirao, a on je rekao da to uopšte nije bitno. Njemu nije bilo bitno da li će se saznati za donaciju i koliko je ona iznosila, osim ako to neće podstaći još neke ljude da pomognu'', istakao je lekar.

Najbolji teniser sveta svoju pomoć je namenio gradu Bergamu i okolini, području koje je u Italiji najviše pogođeno. Pored toga, srpski teniser je pomogao i svojoj zemlji, kada je učestvovao u nabavci medicinske opreme.

U Italiji je trenutno zaraženo blizu 110 hiljada stanovnika, dok je blizu 50 hiljada već preležalo virus. Kao jedna od najpogođenijih država na svetu, Italija trenutno ima nešto manje od 24 hiljade preminulih.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC