• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadalov plan za ATP i WTA: Svi kod mene na pripreme, biće mečeva i na TV!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Zanimljiva ideja dok se sezona ne vrati.

 Nadalov plan za ATP i WTA: Svi kod mene na pripreme, biće mečeva i na TV! Izvor: Guliver/Getty images/Daniel Pockett, Daniel Pockett/Getty Images AsiaPac

Rafa Nadal ima ideju!

Pandemija korona virusa je u potpunosti zaustavila tenisku sezonu i mnogi najavljuju da bi to mogao da bude i konačni kraj tenisa za 2020. godinu. Ali Španac ima spreman plan.

Možda će vas zanimati

Teniska sezona je zakazana barem do 13. jula, ali Nadal je počeo da razmišlja o budućnosti ne bi li dao podstrek brojnim ATP i WTA igračima da dođu u njegovu akademiju gde bi mogli da se međusobno takmiče!

Predlog Rafe Nadala je da njegova akademija na Majorki potencijalno postane kamp u kojem bi elitni teniseri mogli da žive određeni period, treniraju i takmiče se međusobno u mečevima koji bi bili emitovani na televiziji širom sveta, kako bi i navijači mogli da uživaju u njima!

"U poslednjim nedeljama, dali smo naše objekte na raspolaganje predsedniku ATP-a Andrei Gaudenciju sa ciljem da možda učinimo Akademiju centrom za okupljanje igrača tako da mogu da treniraju u okruženju koje je idealno za prvoklasno nadmetanje. Iako je prioritet i dalje na nastavku igre na turu, ATP ocenjuje sve opcije, imajući u vidu zdravlje i bezbednost kao glavni prioritet", rekao je Karlos Kosta, čelnik biznis razvoja akademije Rafe Nadala.

Ideja je potekla od samog Nadala, koji je bio vođa cele inicijative.

"U sportskom centru Rafa Nadal, imamo kapacitete da ugostimo značajan broj igrača i trenera tako da oni mogu da treniraju i takmiče se bez da napuštaju akademiju. Imamo veliki fitnes centar, polu-olimpijski bazen i spa centar koji bi svima omogućio da imaju dobru predsezonu i dostignu vrhunac svoje spreme. Veličina svih objekata bi omogućila i, ukoliko je potrebno, logistiku da se organizuje za poštovanje svih sanitarnih protokola, kao i protokola za socijalno distanciranje", navodi se u saopštenju.

Na ATP Čelendžeru "Rafa Nadal Open" koji je održan na Manakoru u 2018. i 2019. godini, akademija je ugostila preko 80 ATP igrača.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC