• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad Kilijan Mbape košta 40 miliona evra?

Autor mondo.rs

Doduše, ovo mišljenje ne dolazi od nekog fudbalskog stručnjaka.

 Sad Kilijan Mbape košta 40 miliona evra? Izvor: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Pandemija korona virusa snažno će pogoditi sve fudbalske klubove na svetu, a samim tim i tržište za transfere. Ne očekuje se da narednog leta, kada god prelazni rok počne, bude mnogo velikih prelazaka.

Pominje se Nejmarov povratak u Barselonu, isti tim je zainteresovan i za Lautara Martineza, ali je sve to daleko od realizacije. Real želi Kilijana Mbapea, već dosta dugo, ali žele i Erling Braut Holanda, igrača Borusije iz Dortmunda. E, pa svi su sada jeftiniji nego ranije.

Možda će vas zanimati

Pošto će novca biti manje nego poslednjih godina, i cene igrača će biti manje. Holand i Martinez imaju visoke otkupne klauzule i one neće biti aktivirane, ali bi PSŽ mogao da izgubi dve zvezde. Posebno ako Kilijan Mbape stvarno bude koštao 40 miliona evra!

To je mišljenje, veoma kontroverzno, koje je izneo političar Danijel Kon-Bendit. On smatra da će se tržište srušiti, a mladi francuski napadač praktično biti na poklon. Florentino Perez će to znati da iskoristi.

''Kada se završi priča oko korona virusa, njegova vrednost neće biti preko 35 do 40 miliona. I ko će moći da ga kupi? Ova kriza će očistiti profesionalni sport od neracionalnog. Kao da je pala nuklearna bomba i da sada morate da gradite od početka, na drugim osnovama'', napisao je u kolumni kontroverzni političar.

Godinama se zna da je Zinedin Zidan veliki fan mladog napadača, jednog od najboljih igrača na svetu. Vrlo rado bi ga video u Madridu, a ukoliko se njegova cena stvarno smanji za 80% procenata, španski tim će munjevito reagovati.

Samo u tekućoj sezoni, Mbape je upisao 30 golova i 17 asistencija na 33 odigrana susreta. U brojnim kriterijumima već je dobrano nadmašio Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, koji se nisu tako lako privikli na seniorski fudbal.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC