• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukakuova "bomba": Kunem se, 23 fudbalera Intera bila su bolesna u januaru!

Autor mondo.ba

Jesu li fudbaleri Intera bili zaraženi koronavirusom?

 Romelu Lukaku: 23 od 25 igrača Intera bilo je bolesno u januaru! Izvor: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Kako tvrdi Romelu Lukaku, još u januaru čak 23 fudbalera Intera imalo je simptome koronavirusa (kašalj i visoku temperaturu), ali oni tada nisu bili testirani na COVID-19.

Zapanjujuća izjava fudbalera Intera odjeknula je kao prava bomba u Italiji, ali "nerazuri" za sada nisu objavili da imaju nekog zaraženog u svojim redovima, iako je Lombardija epicentar pandemije na Apeninima.

Možda će vas zanimati

Lukaku je naglasio da je bilo određenih "sumnjivih situacija", koje ni danas nisu razjašnjene.

"Imali smo slobodnih sedam dana u decembru, nakon čega smo se vratili na posao i kunem se da je 23 od 25 fudbalera bilo bolesno. Ne šalim se. Igrali smo protiv Kaljarija i poslije 20-ak minuta, jedan naš defanzivac morao je da napusti teren. Nije mogao da nastavi meč i skoro se onesvijestio", ispričao je Belgijanac.

Igrač na kojeg Lukaku misli je Milan Škrinjar, koji je na utakmici 26. januara teren napustio već u 17. minutu, zvanično zbog vrtoglavice i činjenice da se nije u potpunosti oporavio od gripa.

BLISKA ZAJEDNICA

Lukaku se osvrnuo i na blisku zajednicu koju su formirali "nerazuri". "Imamo sedam igrača koji žive u istoj ulici. Razlika u odnosu na Englesku je ogromna. Tamo smo na zajedničku večeru odlazili jednom u četiri mjeseca, dok se ovdje okupljamo svake četiri sedmice".

Prvi zvanični slučaj koronavirusa u Italiji, ipak, datira tek od 21. februara, tako da u vrijeme koje Lukaku spominje niko od igrača Intera, ali i drugih klubova u Seriji A, nije testiran.

"Svi su kašljali i imali groznicu. Kada sam se zagrijavao, osjetio sam mnogo veću toplotu nego ranije iako godinama nisam imao groznicu", nastavio je Lukaku svoje izlaganje.

"Po završetku utakmice, bila je planirana večera sa gostima iz Pume, ali sam im se zahvalio i otišao pravo u krevet. Ponavljam, tada nismo radili testove na COVID-19, tako da nikada nećemo biti sigurni šta se tada dešavalo", tvrdi napadač milanskog kluba.

Oni tada nisu bili svjesni, ali bi uskoro moglo da se otkrije da li su igrači Intera bili zaraženi koronavirusom ili ne.

Prema protokolu o nastavku sezone u Seriji A, svi igrači koji se budu vratili treninzima biće testirani, tako da bi iz nalaza moglo biti utvrđeno da li su igrači preležali virus.

Ako antitijela budu prisutna, to znači da su u određenim trenucima imali virus i uspjeli u potpunosti da se oporave.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC