Fudbal

Radno u Arsenalu, poslije 47 dana prinudne pauze

Autor mondo.ba

Tri kluba engleske Premijer lige otvorili trening centre.

Izvor: Guliver/Getty imaages/Bryn Lennon

Arsenal, Vest Hem i Brajton, nakon dužeg vremena otvorili su svoje trening centre, koji su bili zatvoreni mjesec i po fana zbog pandemije korona virusa.

Prema izvještajima britanskih medija, igrači Arsenala Aleksander Lakazet, David Luiz, Ektor Belerin i Granit Džaka danas su otišli u trening centar i obavili individualne treninge, pridržavajući se mjera o fizičkoj distanci.

Fudbaleri Arsenala tako su poslije 47 dana prinudne pauze ponovo istrčali na teren.

Iako dolazak na treninge nije obavezan, britanski mediji javljaju da bi Mikel Arteta na raspolaganju uskoro mogao imati kompletan tim.

Ipak, neće svi moći odjednom da treniraju. Igrači će samostalno morati da putuju na treninge, a samo petorici će biti dozvoljeno da treniraju u isto vrijeme.

Navodi se da će svaki od njih imati zasebnu loptu, kako bi se smanjio rizik od eventualnog širenja zaraze.

Deset miliona funti vrijedan trening centar Hertfordšir u Kolniju, koji je bio zatvoren otkako je Arteti potvrđeno da je pozitivan na korona virus, a nakon toga u potpunosti dezinfikovan, tako je konačno otvoren.

Ali, svlačionice se i dalje neće koristiti, nego će svaki igrač nositi svoju opremu na trening, a presvlačiće se i tuširati tek kod svoje kuće.

Iako su treninzi zatvoreni za javnost, ali i medije, postoji bojazan da bi mogli privući navijače, koji su se sigurno uželjeli fudbala i voljeli bi da vide svoje ljubimce. Ipak, igračima je striktno zabranjeno da pričaju sa navijačima, poziraju, fotografišu se ili dijele autograme.

Ranije je saopšteno kako će englesko prvenstvo biti nastavljeno čim epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.