• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikel Arteta je pobijedio COVID-19: Opisao je detaljno kroz šta je prošao

Autor Milutin Vujičić

Menadžer "tobdžija" bio je jedan od prvih iz svijeta sporta koji se zarazio korona virusom, a među prvima ga je i pobijedio.

 Mikel-Arteta-korona-virus-simptomi Izvor: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Prvi poznati fudbaler koji je zaražen korona virusom bio je Danijele Rugani iz Juventusa, a samo 24 sata kasnije pozitivan na COVID-19 bio je i menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Dok se štoper "stare dame" i dalje oporavlja od opasnog virusa, Arteta je zvanično izliječen, saopšteno je u engleskim medijima. Španac je poslije dvije nedjelje poptuno zdrav, a nije mu bilo teško da do detalja opiše simptome i načine na koje se borio s bolesti.

Možda će vas zanimati

"Kada su me nazvali iz kluba da mi kažu da smo bili izloženi izvorima zaraze - već sam osjećao simptome", kazao je Mikel Arteta koji se vjerovatno zarazio na utakmici protiv Olimpijakosa pošto je njihov vlasnik takođe bio pozitivan na koronu.

"Čim su mi rekli da Marinakis ima virus - znao sam da virus imam i ja. Javio sam se ljekaru odmah posle meča sa Sitijem", objasnio je mladi trener Arsenala.

Ubrzo poslije saopštenja da je Arteta zaražen, kao i Kalum Hadson-Odoi iz Čelsija, prekinuta je Premijer liga, iako je djelovalo da će ovo takmičenje da se igra uprkos opasnosti od širenja korona virusa, međutim pritisak igrača urodio je plodom.

''Znali smo da smo ja i nekoliko igrača bili izloženi i da smo imali jasne simptome. Odmah smo obavijestili ligu i odluka je donesena prilično brzo. Što se tiče simptoma, za mene je to bio običan virus. Tri dana sam imao običnu temperaturu i suvi kašalj", kazao je Arteta i otkrio razliku.

"Osjećao sam i neku nelagodu u grudima - i to je bilo to. Uplašio sam se jer imam troje djece, ali hvala Bogu, oni su zdravi''.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC