• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menadžer Arsenala "prebolio" koronavirus: Sad sam veoma dobro!

Autor mondo.ba

Menadžer "tobdžija" Mikael Arteta izjavio je da se oporavio od koronavirusa, koji je prvi "zakačio" u engleskoj Premijer ligi.

 Mikael Arteta ozdravio koronavirus Izvor: Richard Heathcote/Getty Images Europe

Oko 100 zaposlenih u londonskom Arsenalu, uključujući i prvi tim "tobdžija", samoizolovalo se otkako je menadžer Mikael Arteta bio pozitivan na koronavirus, što je naknadno dovelo i do prekida engleske Premijer lige.

Arsenal je 24. marta trebao da nastavi s treninzima u londonskom Kolniju, ali nakon eskalacije britanskih mjera za borbu protiv širenja Covid-19 i produženja pauze u šampionatu od 3. do 30. aprila, ti planovi su otkazani.

Možda će vas zanimati

Arteta je međutim uvjeren da je ozdravio, pa je u izjavi za špansku televiziju "La Seksta", koju prenose engleski mediji, pojasnio kako je sve počelo.

"Sada sam vrlo dobro, osjećam da sam se oporavio. Trebala su mi tri ili četiri dana da se počnem osjećati puno bolje i da imam više energije. Simptome sam ostavio iza sebe, istina je da se osjećam jako dobro", rekao je 37-godišnji trener.

Prema njegovim riječima, sve je počelo utakmicom Lige Evrope protiv Olimpijakosa na stadionu "Emirejts, a nakon nje i susretom u FA kupu protiv Portsmuta, koji je potom imao četvoricu zaraženih igrača.

"Sve se dogodilo jako brzo. U utorak popodne sam se osjećao 'onako' i otišao kod ljekara, ali on nije bio tamo. Nazvao sam rukovodstvo nakon treninga dok sam bio u automobilu i rekli su mi da je predsjednik Olimpijakosa (Evangelos Marinakis) pozitivan i da su svi koji su bili s njim u kontaktu u opasnosti".

Tada je Arteta rekao ljudima u klubu da se ni on ne osjeća dobro.

"Rekao sam da se ne osjećam dobro i da imamo situaciju jer su mnogi igrači bili u kontaktu s ljudima iz Olimpijakosa. Sutradan smo imali zakazanu utakmicu protiv Mančester sitija i očigledno nismo mogli da rizikujemo da ništa ne kažemo. Testirao sam se u srijedu a u petak mi je potvrđen virus kada smo saopštili Premijer ligi da sam pozitivan. Svi koji su bili sa mnom u kontaktu su morali u karantin, pa su mečevi morali da budu odgođeni".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC