• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin se otvorio: Podrška ili iskupljenje UEFA za "grijehe iz prošlosti"?

Autor mondo.ba

Nakon što je klubovima uplatila 70 miliona za nastupe igrača u reprezentativnim takmičenjima, Evropska kuća fudbala "počastila" i nacionalne saveze sa čak 236 miliona evra!

 UEFA - 236 miliona za nacionalne saveze FSBIH i FSS po 4,3 miliona evra Izvor: Guliver, Marco Luzzani/Getty Images Europe

Zbog svojih odluka nakon izbijanja pandemije korona virusa UEFA se proteklih nedelja često nalazila na udaru kritika, među kojima su i one da je doprinijela širenju zaraueze.

Evropska kuća fudbala do zadnjeg je čekala sa odgađanjem svojih takmičenja pa su Atalanta i Valensija 19. februara odigrali meč Lige šampiona u Milanu, koji je prema mišljenju uglednog italijanskog imunologa bio "okidač“ za sve ono što će se kasnije dešavati u Italiji i na kojem se navodno u jednom danu zarazilo 40.000 ljudi.

Možda će vas zanimati

 Ni nakon toga UEFA nije odustala, pa je 15 dana odigran meč istih klubova u Valensiji, bez publike, ali sa gomilom navijača ispred zatvorene Mestalje, pa se pretpostavlja da je i taj meč bio koban.

Ta ista UEFA ovih dana odlučila je da podijeli značajne sume novca klubovima i savezima, što je u jednu ruku vrlo pohvalno, jer je prekid svih sportskih takmičenja izazvao ogromne finansijske gubitke svih sportskih subjekata, a s druge strane mogao bi se shvatiti kao iskupljenje UEFA za "grijehe iz prošlosti".

Nakon što je na račun 676 klubova iz 55 zemalja uplatila ukupno 70,4 miliona evra za učešće njihovih igrača u reprezentativnim takmičenjima pod njenim okriljem– kvalifikacijama za EURO 2020 i Ligi nacija UEFA je u ovim teškim trenucima dala značajnu finansijsku injekciju i nacionalnim savezima.

UEFA je objavila da je za borbu protiv epidemije korona virusa obezbijedila 236,5 miliona evra koji će biti proslijeđeni na adrese 55 federacija.

Predsjednik Aleksander Čeferin u izjavi objavljenoj na zvaničnoj stranici UEFA rekao je da će svaki nacionalni savez dobiti 4,3 miliona evra koje do kraja ove i naredne sezone mogu da iskoriste na način na smatraju da će pomoći obnovu fudbala.

"Ponosan sam na jedinstvo koje je fudbalski svijet pokazao tokom ove krize. Kada se naši životi vrate u normalu, fudbal će nesumnjivo ponovo biti u njegovom srcu", poručio je Čeferin.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC