• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA "časti" klubove: Stiže 70 miliona evra zbog reprezentativaca!

Autor mondo.ba, agencije

Iz evropske kuće fudbala saopšteno je da će sredstva biti uplaćena kako bi se pomoglo u saniranju krize izazvane pandemijom korona virusa a sredstva će biti uplaćena na račune 676 klubova iz 55 država članica UEFA.

 UEFA novac klubovima 70 miliona evra Izvor: Guliver, Christof Koepsel/Bongarts

Evropska fudbalska federacija najavila je da će uplatiti 70,4 miliona evra klubovima koji su u protekle dvije godine slali svoje fudbalere u reprezentativna takmičenja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

Možda će vas zanimati

Iz evropske kuće fudbala saopšteno je da će sredstva biti uplaćena kako bi se pomoglo u saniranju krize izazvane pandemijom virusa korona, a sredstva će biti uplaćena na račune 676 klubova iz 55 država članica UEFA.

U saopštenju se navodi da će odmah biti uplaćena i sredstva koja je trebalo da budu uplaćena po završetku plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo.

Od ukupno 70,4 miliona evra, UEFA će 50 miliona uplatiti klubovima koji su slali fudbalere u 39 reprezentacija koje nisu izborile plasman u doigravanje za plasman na EURO, dok će 17,7 miliona evra biti uplaćeno klubovima čiji fudbaleri su nastupali za 16 reprezentacija koje su izborile plej-of.

Preostalih 2,7 miliona evra će biti uplaćeno klubovima čiji fudbaleri će sa reprezentacijama na jesen igrati u doigravanju.

UEFA je za klubove rezervisala ukupno 200 miliona evra, a preostalih blizu 130 miliona biće uplaćeno klubovima čiji fudbaleri budu dio reprezentacija koje će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC