• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez fudbala u 2021: Nije šala, već preporuka SZO!?

Autor mondo.rs

Svjetska zdravstvena organizacija navodno je imala preporuku za UEFA: Da lopta miruje do sljedeće godine... UEFA demantuje medije.

 Svetska-zdravstvena-organizacija-preporika-UEFA-bez-fudbala Izvor: AP Photo/Luca Bruno, Tanjug

Neki fudbalski savezi već su donijeli odluku da suspendovana prvenstva definitivno proglase završenim i da se maksimalno posvete narednoj sezoni.

Belgija je šampiona proglasila prije nekoliko nedjelja, dok je Holandija u utorak istakla da se fudbal u toj zemlji neće igrati do 1. septembra, što znači da se ni prekinuta sezona neće nastavljati.

Možda će vas zanimati

UEFA se u početku ozbiljno ljutila na Fudbalski savez Belgije, čak su pominjane i određene sankcije, ali jevremenom popustila sve do prestanka forsiranja da se sezone po evropskim ligama završe, već će to biti samo preporuka.

Covid-19 je, htjeli da priznamo ili ne, pobijedio fudbal ove sezone. Pitanje je kada će se i da li će se lige u Evropi nastaviti. Ako je sudeći prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), koja je krajem februara proglasila pandemiju korona virusa, fudbala u 2021. godini neće ni biti.

Upravo to je WHO preporučila je Evropskoj fudbalskoj unija (UEFA) - da suspenduje sva klupska i reprezentativna takmičenja do kraja 2021. godine, prenosi italijanska "Republika". Kako se navodi, poslije jučerašnje video konferencije koje je trajala više od dva sata, WHO iznijela je takav prijedlog UEFA sa obrazloženjem da se na jesen može očekivati novi udar korona virusa u Evropi.

Dodaje da bi putovanja ekipa iz jedne u drugu zemlju tako doprinijela širenju virusa Covid 19.

Nekoliko sati kasnije oglasila se UEFA i odbacila navode da je dobila preporuku od WHO za obustavu fudbala do 2021. Pronađen je i izvor iz kog je potekla dezinformacija, a on se nalazi u Brazilu. U pitanju je portal "Veža".

UEFA uveliko razmišlja o mogućnostima da sezonu 2019/2020 privede kraju, a to podrazumijeva i brzi povratak igrača na teren.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC