• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA rešila: "Večiti" u Evropi od sredine avgusta, plej-of krajem septembra

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Ovako bi trebalo da izgledaju kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope u narednoj sezoni.

 Crvena-zvezda-i-Partizan-u-UEFA-takmicenjima-2020/21-kvalifikacije-Liga-sampiona-i-Liga-Evrope Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pandemija korona virusa pravi silne probleme širom sveta i još uvek je pitanje kada će i kako tačno biti završeni fudbalski šampionati širom Evrope.

UEFA je navodno već odlučila kada planira da budu odigrana finala Lige šampiona i Lige Evrope za sezonu 2019/20, a sada je poznato i kako bi put srpskih klubova trebalo da izgleda u kvalifikacijama u sezoni 2020/21!

Možda će vas zanimati

U utorak je održana velika video konferencija UEFA sa predstavnicima nacionalnih saveza, među kojima je bio predstavljen i FSS, a na tom sastanku je preporučeno da se sva domaća takmičenja završe na terenu, a ne "za zelenim stolom". Ipak, plan za narednu sezonu je daleko zanimljiviji ovdašnjoj javnosti!

Prema saznanjima portala "Mozzartsport", kvalifikacione runde za dva takmičenja pod okriljem UEFA počela bi 28-30 jula prvim rundama, dok bi revanši bili odigrani sedam dana kasnije.

Ipak, to nisu runde u kojima se očekuje učešće Crvene zvezde i Partizana, dva za sada praktično jedina sigurna predstavnika Srbije u evropskim takmičenjima.

Oni bi svoje kvalifikacije počeli u drugom kolu. "Mozzartsport" navodi da bi se ta runda u Ligi šampiona igrala 11. i 12. avgusta (prvi mečevi) i 18. i 19. avgusta (revanš susreti). Za Ligu Evrope datumi bi bili 13. i 20. avgust.

U tom drugom kolu bi za očekivati bilo da i crveno-beli i crno-beli budu favoriti za prolazak dalje, a u eventualnoj trećoj rundi situacija bi bila drugačija. Prvi mečevi bi bili igrani 25-27 avgusta, a revanši 15-17 septembra, nakon reprezentativne pauze.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Taj termin sredinom septembra je do sada bio rezervisan za prva kola grupnih faza u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ali sada bi još preostala i plej-of rudna da se odigra.

To je poslednji stepenik pred grupnu fazu, a termini bi bili 22-24 septembra i revanši 29. i 30 septembar za Ligu šampiona i 1. oktobar za Ligu Evrope!

Isti portal prenosi da bi grupna faza UEFA takmičenja počela 15. oktobra, ali i da bi svi ovi datumi mogli da budu izmenjeni ukoliko pandemija korona virusa bude napravila nove probleme.

Kako stvari stoje, beogradski "večiti" su već dobili ovaj plan i prema njemu će moči da planiraju svoje prelazne rokove i pripreme za nove evropske izazove. Samo još da se sezona 2019/20 završi...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC