• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvezdu nije došao, a u Bari "zakasnio": Jarni u čudu zbog Ljupkove izjave

Autor mondo.rs

"Zovu me svi prijatelji i poznanici i govore mi kako su pročitali tu vest", rekao je Robert Jarni.

 U Zvezdu nije došao, a u Bari "zakasnio": Robert Jarni u čudu zbog Ljupkove izjave Izvor: Guliver, Lutz Bongarts/Bongarts

Ljupko Petrović nije pomogao Robertu Jarniju izjavom da su Davor Šuker i on već bili spakovani i da bi, da nije bilo rata, Crvena zvezda sa dva kapitalna počanja iz redova velikih rivala tek bila dominantna u Evropi.

"Zbog te izjave Ljupka Petrovića tri dana ne prestaje da mi zvoni mobilni", javio se Jarni redakciji "Slobodne Dalmacije" u nameri da demantuje tvrdnje trenera, koji je 1991. sa crveno-belima postigao najveći uspeh u istoriji jugoslovenskog klupskog fudbala.

Možda će vas zanimati

Čak i ako verzija prema kojoj je 1991. trebalo da dođe među crveno-bele nije tačna, Crvena zvezda mu je na neki način bila suđena - otišao je u Bari, samo što je zakasnio.

Prema Petrovićevim rečima, tandem Vladimir Cvetković/Dragan Džajić već je imao ugovoren posao oko transfera Jarnija iz Hajduka i Šukera iz Dinama, a blizu je bio i dolazak Slaviše Jokanovića iz Vojvodine.

"Zovu me svi prijatelji i poznanici i govore mi kako su pročitali tu vest. Moram priznati da nisam ni video o čemu je reč dok mi nije poslata. Jednostavno ne mogu shvatiti zašto je to Petrović izjavio kad to nije istina. Sa mnom o transferu u Zvezdu nitko nikad nije pričao, niti me pitao da li bih ja tamo igrao", nastavio je tadašnji levi bek Hajduka iz Splita da demantuje verziju prema kojoj je imao već dogovoren transfer u redove novog prvaka Evrope.

"Da stvar bude još čudnija, ne znam kome je to Zvezda dala kaparu za moje usluge. Pojma nemam", dodao je.

Malo posle Barija, Jarni je bio deo ekipe "bilih" koja je osvojila Kup maršala Tita pobedom nad Crvenom zvezdom u sred Beograda, u čuvenoj utakmici u kojoj je došlo i do tuče, a koja je u velikoj meri odredila i karijeru Dragiše Binića.

Splićani su sa "Marakane" poneli vredan trofej i nikada ga nisu vratili, a kada su se fudbaleri nekada jednog tima ponovo susreli 1999. na "Maksimiru" - Jarni je ponovo bio deo incidentne situacije, kada je isprovocirao isključenje Zorana Mirkovića.

Jedan od "vatrenih" koji su na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj osvojili bronzu napustio je "Poljud" upravo 1991. i postao igrač Barija, a potom je nastupao za Torino, Juventus, Betis, Real Madrid, Las Palmas i Panatinaikos.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC