• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković pravo iz Venecuele u karantin, pa se prisjetio meča PAO - Zvezda

Autori mondo.rs Autori Jovan Terzić

Bivši golman crveno-bijelih o čuvenom porazu u Atini.

 Ratomir-Dujkovic-Zvezda-Panatinaikos-PAO-polufinale-Kupa-evropskih-sampiona Izvor: MN PRESS

Prije tri dana, 14. aprila, bila je godišnjica čuvene pobjede Crvene zvezde nad Panatinaikosom u prvom duelu polufinala Kupa šampiona 1971. godine.

Tih 4:1 ostaće upamćeno po jednoj od najboljih posjeta u istoriji crveno-bijelih (93.500 prodatih ulaznica po izvještaju na klupskom sajtu), ali mnogo više danas se priča o revanšu u Atini, u kom je PAO nadoknadio zaostatak plasirao se u finale pobjedom 3:0.

Možda će vas zanimati

Akter tih duela, u ulozi Zvezdinog golmana, bio je Ratomir Dujković, koji se u intervjuu iz karantina prisjetio gostovanja u Grčkoj i jednog od najmisterioznijih poraza beogradskog kluba.

"Misterija Atine ne postoji", uvjerava tadašnji čuvar mreže.

"Priča je sportska. Otišli smo opušteno na revanš jer smo bili bolji tim od njih. Pokazali smo to u Beogradu, ali smo platili skupo taj naš pristup. Ne prođe uvijek bolji. Same okolnosti nisu bile najsportskije, jer je teren bio loš, nije imao ni atletsku stazu, pa je publika 'divljala', gađala nas čime su stigli. Ja sam najviše nadrljao jer sam im bio najlakša meta. Eto, to su bile te nefudbalske stvari, a sve druge priče, nagađanja nisu tačna. Sami smo bili krivi što nismo prošli u finale. Ali, život ide dalje, prošlo je pola vijeka od tada. Da smo samo živi i zdravi", objasnio je Dujković za Zvezdin sajt.

"ZVEZDINA SUPERIORNOST NEĆE BITI NARUŠENA"

Osvrnuo se Dujković na prekid Superlige u trenutku kada crveno-bijeli imaju velikih 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana i igraju sve bolje pod vođstvom Dejana Stankovića. "Šteta je samo što je ekipa igrala sve bolje iz meča u meč, ali ne brinem. Bodovna zaliha je dovoljna da se odbrani titula, vjerujem da će samo nastaviti tamo gde su stali. Nadam se da ćemo završnicu Superlige vidjeti na terenu, a ne za zelenim stolom. Posljedice pandemije će se sigurno osjetiti, ali znam da Zvezdina superiornost u Srbiji neće biti narušena. Nastaviće sigurno da se razvija kao prethodnih godina".

Čuveni golman do nedavno je bio sa suprugom 28 dana u obaveznoj izolaciji u svom domu, pošto ih je po povratku iz Venecuele, gdje je bio selektor od 1992. do 1995, sačekalo vanredno stanje zbog pandemije korona virusa.

"Mi svake godine dio zime provedemo u Venecueli i vratili smo se baš kad je počelo vanredno stanje. Istekao nam je ovaj period kontrolisane izolacije, ali nam ostaje sada da čekamo odluku vlade da i mi penzioneri možemo da prošetamo malo, a ne samo petkom u cik zore. Ali dobro, situacija sa pandemijom je takva da je potrebno izlovati se od drugih kako bi se virus što prije pobijedio".

Unuku, sina i snaju još nije imao priliku da zagrli od povratka sa puta, ali se redovno čuju telefonom. Baš kao i sa prijateljima sa fudbalskog terena.

"Nekako smo supruga i ja pronašli ritam, odvježbamo ujutru zajedno, onda se dogovorimo šta ćemo po kući da sređujemo. Koristimo ovo vrijeme da uradimo sve što nismo u proteklom periodu pa i od ove izolacije neka korist. Pratimo informativu, čujemo se sa prijateljima. Pozovem Kuleta, Pižona, Saleta Markovića, Krivog, Đoru, pa se slatko ispričamo kad već ne možemo da se vidimo".

Dujkovića su nedavno obradovali Zvezdini prvotimci u akciji obilaska veterana kluba i članova starijih od 65 godina, kojima je zabranjen izlazak na ulicu.

"Baš sam se obradovao jer je akcija zaista sjajna, pokazuje da je Zvezda bila i ostala veliki, gospodski klub. Ne radi se ovdje o vrijednosti poklona, mnogima od nas sadržaj nije potreban jer je imao ko da nam nabavi, već je suština u samom gestu. Divno je što se klub sjetio starijih članova i veterana, svaka čast i tim našim igračima koji su se potrudili da nam uljepšaju dane u izolaciji", istakao je Dujković. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC