• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pregovara sa trojicom fudbalera

Autor Jovan Terzić

Zvezdan Terzić o Prijoviću, Kuzmanoviću, Ivanoviću, strancima, "Zvezdinoj djeci" i tome kako će korona virus uticati na prelazni rok crveno-bijelih.

 Crvena-zvezda-Aleksandar-Prijovic-Branislac-Ivanovic-Zdravko-Kuzmanovic-trnasferi-ljeto-2020 Izvor: MN PRESS

Vanredno je stanje u državi, pauza u svim sportskim takmičenjima, neizvjesno je kada će sezone biti nastavljene i kada će naredne početi, ali i pored toga, licitacija sa imenima novih fudbalera Crvene zvezde je počela. 

Pomenuti su Branislav Ivanović, Zdravko Kuzmanović i Aleksandar Prijović, čiji bi eventualni dolasci svakako imali veliki odjek, ali da li bi zaista bili pojačanja - to je veliko pitanje.

Možda će vas zanimati

Po saznanjima do kojih je MONDO došao, u Zvezdi zaista razmatraju mogućnost da angažuju Prijovića - koji je, doduše, u kućnom pritvoru, a evo šta je o ovim imenima rekao Zvezdan Terzić tokom intervjua za klupsku Zvezda TV:


"Sve su to dobri igrači, zvezdaši, sa kojima imamo dobre odnose. Mislim da je još rano za bilo kakvu medijsku priču. Pogledi Mrkele i Stankovića su upereni u neku drugu stranu, imamo tri igrača koji su u fokusu i radimo na razgovorima, ali imamo mnogo nepoznanica vezanih za nastavak sezone, za budžete i tih klubova u kojima su sada... Planiramo naravno, ali mislim da su mediji prerano krenuli u priču sa imenima". 

Jedno je, ipak, sigurno: zbog ekonomske krize koja slijedi, budžet crveno-bijelih za naredni prelazni rok biće manji nego što je planirano, pošto će i godišnji budžet za "život kluba" biti umanjen za 30 odsto. Po riječima Terzića, sa 30 na 20 miliona evra.

O STRANCIMA

Crvena zvezda je nedavno raskinula ugovore sa Žanderom i Radživom van La Parom, ali je od stranaca na koje Dejan Stanković ne računa ostao još Kanjas. "Sa Žanderom i La Parom je dogovoreno mnogo ranije nego što su mediji objavili, a sa ostalim igračima ne možemo da pričamo, jer nisu fizički tu. Tu ostaje još Kanjas, jer na ostale strance trener Stanković računa".

"Imao sam sastanak sa Mrkelom. Rekao sam mu da ono što je bilo planirano u februaru, sada nema. Svima je najlakše da smanje ulaganja u dolazak igrača. Očekujemo da će se mnogo teže transferisati igrači nego do sada", rekao je Terzić, koji se osvrnuo i na temu smanjenja plata igračima za 50 odsto.

"I Infantino i Čeferin su rekli da nikad više neće biti kao što je bilo. Svjedoci smo da Juventus, Barselona i mnogi drugi klubovi smanjuju plate svojim fudbalerima. Biće manje novca u evropskom fudbalu, pa samim tim i za Crvenu zvezdu. Zato bih zamolio sve ljude koji komentarišu da se sudrže bez dobrih analiza i razmišljanja. Zvezda je dio tog sistema zatvorenih sudova u evropskom fudbalu. Biće ovo lančana reakcija. Ako je Fiorentina morala da redukuje budžet, to će morati i Zvezda. Ako su projektovali da kupe dva igrača Partizana sigurno će smanjiti ponudu sa pet miliona na jedan i po ili čak odustati".

Nedostatak finansija mogao bi da utiče na to da Dejan Stanković promoviše još neke mlade igrače poput Veljka Nikolića i Željka Gavrića.

"Zvezda je kompleksan sistem koji mora da zadovolji mnogo segmenata. Moramo da osluškujemo šta narod kaže, ali odluke ćemo donositi na način za koji mislimo da je najbolji po klub. Narodu je teško udovoljiti. Sjećate se 2014. godine kada sam donio odluku da forsiramo djecu iz škole. To je bio točak koji je okrenuo mašineriju, međutim, poslije godinu dana nije bilo strpljenja, čulo se sa tribina 'Uprava napolje'. Sada kada imamo Ligu šampiona pitaju me gdje su Zvezdina djeca... Mora se voditi balansirana politika. Zvezda mora biti šampion svake godine, mora dati maksimum da uđe bar u Ligu Evrope, a mora i da forsira klince. Uvijek se desi neki disbalans, ili sportski rezultat ili dbeca iz Zvezdine škole. Mi smo mnogo uložili u Zvezdinu školu u prethodnom periodu, pokupili smo sve najbolje iz Srbije i regiona. Moramo sačekati da ti dječaci sazriju, mada smo i zakasnili šest mjeseci sa Gavrićem i Nikolićem". 

Terzić je tokom intervjua demantovao da Gasprom napušta Zvezdu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC