• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić na vezi s Partizanom: Početak krajem maja, 7 utakmica, pa 2020/21!

Autori mondo.rs Autori Jovan Terzić

"Nadam se da bi prvenstvo moglo da se nastavi 23. maja", rekao je generalni direktor crveno-bijelih.

 Terzic-o-Gaspromu-Superligi-Kupu-odnosima-sa-Partizanom-pripremama-platama-igraca Izvor: YouTube screenshot

"U ovom trenutku niko, pa ni Slaviša Kokeza, ni Vladimir Bulatović, ne mogu da znaju da li će, kada i kako biti završena sezona", rekao je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, tokom intervjua za klupsku televiziju i dodao da je najizvjesnija verzija prema kojoj će Superliga biti odigrana, ali bez "trećeg kruga".

Drugim riječima, da će po ukidanju vanrednog stanja i tri nedjelje za pripreme igrača, biti odigrana preostala četiri kola do kraja drugog kruga, plus tri runde Kupa Srbije. 

Prvi čovjek šampiona Srbije više puta istakao je da je na vezi sa ljudima iz Partizana, kao i da lično ne bi volio da sezona bude prekinuta, jer...

"Ne želim da neko sa određene vremenske distance baci sumnju na ovu titulu koja Zvezda osvojila ili će je osvojiti", rekao je i podsjetio da ekipa ima 11 bodova prednosti nad "vječitim rivalom".

1. JULA PRIPREME, 17. AVGUSTA KVALIFIKACIJE

"Bilo bi dobro da pripreme za novu sezonu počnemo 1. jula. Plan UEFA je da se prva kola kvalifikacija igraju 28. jula i 4. avgusta. Mi se priključujemo u drugom kolu, što znači da bismo bili na terenu 11. avgusta", očekuje Terzić, kao i to da crveno-bIJeli po treći put uzastopno igraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.



Konkretno, prema jednoj zamisli, superligaši bi se vratili treninzima kada bude povučena odluka o vanrednom stanju.

"Nadam se da bi prvenstvo moglo da se nastavi 23. maja", rekao je generalni direktor crveno-bijelih.

"Ako bi se oko 1. maja ili Đurđevdana ukinulo vanredno stanje, a vjerovatno će biti ukinuto kada stručnjaci daju mišljenje da se pandemija bliži kraju, nama će biti potrebne najmanje dvije do tri nedjelje za pripreme. Bez obzira na to što se momci spremaju individualno, potreban je i zajednički rad. Jedno je to, a drugo duel igra", naglasio je i istakao da nije realno da bude odigran i treći krug, u plej-of i plej-aut grupi.

MOŽDA I CIJELA SLJEDEĆA SEZONA BEZ PUBLIKE

"Ja sam ubijeđen da će nastavak prvenstva, ako bude krajem maja, biti bez publike. A moguće je i da čitava sljedeća sezona bude bez publike", nagovijestio je Terzić. Bio bi to dodatan udarac za crveno-bijele. "Zvezda u strukturi svojih prihoda dobija osam odsto od ulaznica. Sigurno je da će se sve ono što čeka evropsku privredu reflektovati i na fudbal. Sigurno je da će klubovi ostati uskraćeni za prihode i morati da krešu svoj budžet. Sigurno će i Zvezda morati bar za 30 odsto da smanji svoj godišnji budžet, sa 30 na 20 miliona evra. To je neminovsnost koju će morati da sprovedu svi klubovi Evrope"

"Na vezi sam sa Zoranom Lakovićem iz UEFA i on mi je rekao jednu veliku istinu - jedna od dvije sezone moraće da bude žrtvovana. Ova ili sljedeća", ispričao je Terzić, koji je sa Lakovićem svojevremeno vodio Fudbalski savez Srbije.

"Treba reći i da je krajnji rok za završetak naredne sezone 20. maj, jer Evropsko prvenstvo počinje 20. juna. Sve to otežava situaciju", ispričao je Terzić i naveo da bi sa trećim krugom moralo da bude odigrano još 14 utakmica.

"Na vezi sam i sa našim trenerom Dejanom Stankovićem koji je zabrinut kako bi to izgledalo", rekao je Terzić, konstatujući da bi u najboljem slučaju ekipa samo nastavila iz sezone 2019/20 u 2020/21, u kojoj bi trebalo da odigra preko 50 utakmica.

"To nije dobro", rekao je.

"Volio bih da se prvenstva završe u zamišljenom formatu, prije svega jer je Zvezda prva i ima 11 bodova. Želim da sve bude regularno, bez bacanja ikakve sumnje sa neke vremenske distance, bez šansi da neko drugačije komentariše titulu koju je Zvezda osvojila ili će je osvojiti. Međutim, to ne zavisi od mene, već od nastavka prvenstva, kalendara koji UEFA bude odredila u smislu starta kvalifikacija za sezonu 2020/21".

Naveo je da u ovom trenutku i dalje postoji mogućnost da prvenstva budu prekinuta, a za šampione proglašene prvoplasirane ekipe.

"Škotska i Belgija su, iako je prvo stigla negativna reakcija iz UEFA, argumentovano i sa razlozima obrazložile stav i mislim da će UEFA to prihvatiti na kraju. U principu većina velikih liga u Evropi insistira na završetku prije svega zato što veliki dio budžeta popunjavaju ugovorima sa TV pravima. Pošto su uslovljeni brojem utakmica, svima je u interesu da završe sezone, ali Belgija i Škotska su isplatili posljednje isplate, imaju nove ugovore o TV pravima i odučili su da se završe i regustruju tabele u trenutku kada ih je zatekla pandemija".

Tokom intervjua, Terzić je oštro demantovao vijest o tome da generalni sponzor Gasprom izlazi iz kluba.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC