• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović, Prijović, Ivanović i Zvezda: Koliko je realno i ko bi šta donio

Autor Jovan Terzić

Mnogo je faktora koji utiču na eventualne transfere.

 FK Crvena zvezda mogući transferi Aleksandar RPijović, Zdravko Kuzmanović, Branislav Ivanović Izvor: MN Press/ Mondo

Daleko je prelazni rok, ne zna se još i kada će biti završena tekuća, a početi naredna fudbalska sezona, ali i pored vanredne situacije zbog pandemije korona virusa, rukovodioci klubova moraju da budu aktivni.

Sada i više nego inače, jer teška vremena čekaju ne samo fudbal, već čitav sport širom svijeta. 

Ministar Vanja Udovičić najavio je da postoji mogućnost da se do kraja godine sportski događaji u Srbiji odvijaju bez publike, ali to ne znači da ih neće biti. 

Kad-tad sportisti će ponovo na svoja borilišta, a klupska rukovodstva trude se da spremno dočekaju povratak redovnim obavezama,

Tako u Crvenoj zvezdi već razmišljaju o prelaznom roku, u kom - bez obzira na okolnosti - nemaju pravo na grešku poslije prethodnih ljetnih kikseva sa Van La Parom, Žanderom, Kanjasom...

Navodno, po pisanju Kurira, direktori Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela naciljali su tri "kapitalca" kojima bi obradovali Dejana Stankovića, a i on sam bi trebalo da ima veliki uticaj u pregovorima sa najmanje dvojicom od njih.

Riječ je o bivšim reprezentativcima Branislavu Ivanoviću i Zdravku Kuzmanoviću, kao i aktuelnom, ali u tromjesečnom kućnom pritvoru, Aleksandru Prijoviću. 

UČINAK U AKTUELNOJ SEZONI

Branislav Ivanović (Zenit) - 29 utakmica, 3 gola, 2.591 minut

Aleksandar Prijović (Al Itihad) - 12 utakmica, 1 gol, 774 minuta

Zdravko Kuzmanović (Bazel) - 5 utakmica, 158 minuta

Sva trojica imaju ogromno iskustvo i nesporan kvalitet, međutim, da li bi i sva trojica bili pojačanja?

Krenućemo od Prijovića, koji je po saznanjima MONDA i nabliži da zaista obuče crveno-bijeli dres. Doduše, jedna velika prepreka stoji na tom putu, a to je ugovor sa Al Itihadom koji je potpisan do kraja juna 2023. godine. 

Nadaju se na "Marakani" da će u klubu iz Saudijske Arabije raskinuti ugovor sa korpulentnim napadačem poslije njegovog hapšenja zbog kršenja policijskog časa u Beogradu

Već mjesecima je Prijović to pokušavao, nezadovoljan uslovima u klubu - minutažom i neredovnim primanjima. Kada je prije godinu i po dana Al Itihad platio PAOK-u 10.000.000 evra, srpski centarfor obezbijedio je sebi platu oko 6.000.000 evra po sezoni, međutim, trebalo bi da je svjestan da usljed ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa neće moći da ugovori ni približne uslove u novom klubu. 

Pa zašto onda ne bi pokušao da rehabilituje karijeru dolaskom u Zvezdu, u kojoj ga čeka saigrač iz Saudijske Arabije, Seku Sanogo?

Kada je riječ o Branislavu Ivanoviću, sigurno je da bi se navijači crveno-bijelih najviše obradovali njegovom potpisu.

Bivši kapiten Srbije je već tri sezone, od dolaska iz Čelsija, nezamjenjiv u timu Zenita i uprkos godinama (36) igra na visokom nivou. Zvezdin adut je to što mu ugovor sa Rusima ističe za dva mjeseca, a poznanstva sa Zvezdanom Terzićem, Mitrom Mrkelom i, prije svega, Dejanom Stankovićem, mogla bi da imaju veliku ulogu u pregovorima da iskusni defanzivac karijeru završi na "Marakani". 

Uskoro slobodan postaje i Zdravko Kuzmanović, koji je izjavio da je "sve moguće", ali je njegov transfer od pomenuta tri najmanje realan. 

U i dalje aktuelnoj sezoni je odigrao svega 35 minuta u tri prvenstvene i 66 u jednoj kup utakmici za Bazel, posljednji put kada je u takmičarskoj godini imao više od 20 nastupa bila je 2011/12.

Momak iz Tuna, kom bi poput Prijovića u slučaju da dođe do transfera Zvezda bila prvi srpski klub za koji nastupa, već dugo je daleko od forme u kojoj je svojevremeno igrao za Fiorentinu i Štutgart.  Povrede su imale veliki uticaj da bude tako, pa je teško povjerovati da bi u 33. godini uspio da "živne". 

Uz to, na poziciji defanzivnog veziste trenutno je poprilična gužva u Zvezdinom timu, pa je dolazak Kuzmanovića uslovljen i prodajom Njegoša Petrovića, Branka Jovičića ili Dušana Jovančića. A, tu je i oporavljeni Sanogo.

Svakako, Crvena zvezda će u predstojećem prelaznom roku morati više da se posveti prodaji nego kupovini igrača.... 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC