• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neko novo doba u Bajernu, kapiten je ljut: NIKAD nije curilo, sad curi SVE!

Autor Mladen Šolak

Na ovakve vijesti nismo navikli iz Minhena.

 Manuel Nojer problem ugovor uprava Bajern Minhen Izvor: Guliver/Getty Images, Matthias Hangst/Bongarts

Godinama unazad, i kada je dobro i kada je loše, u Bajernu probleme uglavnom rješavaju daleko od očiju javnosti. Ili ih bar toliko sakriju da oni ne odjekuju čitavom Evropom.

Ovog aprila, ipak je dospjelo u javnost da pregovori o ostanku kapitena Manuela Nojera (34) ipak ne idu glatko kako se mislilo.

Možda će vas zanimati

Jedan od najboljih čuvara mreže u ovoj deceniji stigao je u klub 2011. godine i vidio i prošao sve. Tu je osvojio sedam titula, Ligu šampiona, tu se vratio i kada je postao prvak svijeta sa Njemačkom 2014, a tu je bio i kada nije bilo lako - i uvijek je bio pažljiv kako istupa u javnost.

I kada je Pep Gvardiola dolazio i odlazio i kada je bio kapiten reprezentacije u vrijeme skandala sa Mesutom Ozilom i rasizmom i kada je Bajern pisao saopštenja zbog "precrtavanja" Matsa Humelsa, Tomasa Milera i Džeroma Boatenga iz reprezentacije.

Njemački novinari ovih dana podsjećaju da je sve to vrijeme Nojer ostajao umjeren i da je dopuštao da se "stvari odbijaju od njega". Ali sada je i on izmješten iz te zone.

"Nikad ništa nije curilo, ali sada detalji izlaze konstantno u medije. I često nisu tačni! To me nervira. Na ovo nisam navikao u Bajernu", rekao je on u nedjelju za "Bild" i bez ustezanja otkrio koliko mu teško pada trenutna situacija.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nojer ovih dana pregovara sa rukovodstvom kluba o novom ugovoru, jer mu trenutni ističe sljedećeg ljeta. Pregovarači suprotne strane su sportski direktor Hasan Salihamidžić i Oliver Kan, takođe klupska legenda i potencijalni predsjednik Bajerna.

Šta je naljutilo Nojera?

Prije svega navodi u medijima da zahtjeva godišnju platu od 20 miliona evra i novi, petogodišnji ugovor. Na to odgovara ovim riječima:

"Ni jedna ni druga cifra nije tačna. Otvoreno mogu da kažem da smo moj agent i ja uvijek bili fleksibilni u pregovorima i sa Salihamidžićem i sa Kanom", izjavio je golman koji je stigao 2011. iz Šalkea i od tada odigrao čak 373 utakmice za najveći njemački klub.

Hans Diter Flik i Hasan Salihamidžić na aerodromu u Beogradu
Izvor: MN PRESS

Prema izjavama obje strane, svi su zainteresovani da ostanu na okupu, ali okolnosti u kojima se vode pregovori zaista nisu uobičajeni za Bajern. Prethodno su trener Hans Diter Flik i iskusni vezista Tomas Miler mnogo tiše produžili ugovore do 2023, dok je u Nojerovom slučaju sve postalo javno.

Sa druge strane, njemački mediji nagađaju da je Salihamidžić navodno tražio da Nojer preskače utakmice zbog Aleksandra Nibela (23), golmana koji je zimus kupljen (takođe od Šalkea) i od kojeg u Minhenu imaju ogromna očekivanja.

I Kan i Salihamidžić tvrdili su odmah poslije Nibelovog potpisa da je Nojer jasan "broj jedan", ali je očigledno da stvari i ne moraju da stoje baš tako poslije devet dugih, zlatnih godina sa Nojerom pred stativama.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC