• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Leva" je prije deset godina mogao put Đenove, ali...

Autor mondo.ba

... sve je propalo u posljednji čas

 Robert Levandovski 2010. Đenova propao transfer Izvor: Christian Kaspar-Bartke/Bongarts

Napadač minhenskog Bajerna Robert Levandovski, čije ime se već šest sezona nalazi na prvom mjestu klupske liste strijelaca u Bundesligi, u matičnoj Poljskoj je nastupao skoro do 22. rođendana, do ljeta 2010. godine.

Uslijedila je tada sedliba u Borusiju iz Dortmunda, gdje se zadržao četiri godine prije prelaska u redove aktuelnog šampiona Njemačke, ali lako je moglo da se dogodi pa da njegov igrački put bude sasvim drugačiji.

Možda će vas zanimati

Radi se o tome da je "Super Poljak" prije jednu deceniju bio veoma blizu da obuče dres – Đenove, ali se tadašnji predsjednik kluba Enriko Preciozi u "minut do 12" predomislio i povukao iz cijele priče!

Ovu informaciju je deset godina kasnije sa medijima podijelio sportski direktor Đenovljana u to vrijeme Stefano Kapozuka.

"Sve je praktično bilo dogovoreno sa Levandovskim te 2010. godine. Gasperini (tad trener Đenove, danas Atalante, prim.aut.) bio je upoznat sa njegovim kvalitetima. Praktično je preostalo samo da se obave ljekarski pregledi, ali je onda predsjednik ipak odlučio da odustane od angažmana", rekao je Kapozuka za Radio Sportiva.

U sezoni završenoj neposredno prije cijele priče, Robert je briljirao u dresu Leha iz Poznanja, postigavši 21 gol na 33 utakmice.

Izvor: Mike Hewitt/Bongarts

Kada je priča o prelasku u Italiju propala, Levandovski je na kraju završio u Borusiji, a klub sa Vestfalena je dva puta odveo do titule šampiona Njemačke, postigavši ukupno 103 gola računajući sva takmičenja (uključujući i evropska).

2014. godine se preselio u Bajern, čiji je član, rekli smo, i dan-danas i sa kojim je do sada osvojio pet državnih titula, uz 230 golova u svim takmičenjima na 275 utakmica, po čemu je drugi strijelac u istoriji kluba, iza neprikosnovenog Gerda Milera (515).

Seniorsku karijeru je, inače, počeo u tadašnjem drugoligašu Žniču iz Pruškova, koji je 2007. godine uveo u drugu poljsku ligu.

Sjajne partije u tom klubu (37 golova za dvije sezone) preporučile su ga 2008. godine Lehu, sa kojim je 2009. godine osvojio Kup, a godinu dana kasnije i titulu u šampionatu Poljske.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC