Fudbal

"Želimo da završimo LŠ, čak i ako to znači da smo domaćini u inostranstvu"

Autor mondo.ba, agencije

Kategoričan je prvi čovjek Parižana

Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

U ovom trenutku još uvijek nije poznato da li će sezona biti poništena, kao što je bio slučaj u Holandiji, ili će administrativnim putem titula biti dodijeljena Pari sen Žermenu, koji bi tako došao do sedmog trofeja u prvenstvu u posljednjih osam sezona.

Osim toga, treba da se razjasni i situacija oko spiska učesnika u evropskim takmičenjima za narednu sezonu, te reguliše ispadanje iz lige, odnosno plasman u istu.

Komplikovano i osjetljivo pitanje je trenutna sezona Lige šampiona, koja je stopirana na pola osmine finala, u kojoj učestvuju i dva francuska tima – već pomenuti Pari sen Žermen, koji je nastup u četvrtfinalu, i Lion, koji je trijumfovao nad Juventusom u prvoj utakmici.

S obzirom da, rekli smo, sporta u Francuskoj nema do prvog septembra, tokom večeri je za francuske medije govorio Naser Al-Kelaifi, koji nema ništa protiv da "sveci" domaću utakmicu u četvrtfinalu, ali i eventualnom polufinalu, odigraju bilo gdje drugo.

"Poštujemo odluku Vlade Francuske. U dogovoru sa Evropskom fudbalskom federacijom, namjeravamo da učestvujemo u posljednjoj fazi ovosezonske Lige šampiona gdje god se bude igralo. Ako već nije moguće da igramo u Francuskoj, igraćemo naše utakmice u inostranstvu uz uvjeravanje da ćemo našim igračima i cijelom osoblju obezbijediti najbolje moguće zdravstvene uslove", rekao je Al-Kelaifi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.