Fudbal

Gasi se jedan od najuspešnijih klubova na Balkanu!?

Autor Milutin Vujičić

Osvojili su 26 titula, ali pandemija je možda bila jača...

Izvor: Guliver/Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Prvi klub koji je "platio ceh" zbog pandemije korona virusa i morao da proglasi bankrot bila je slovačka Žilina, ali izgleda da će spisak postajati sve duži i duži...

Kako prenose mediji iz Bugarske - pred gašenjem je čuveni Levski iz Sofije.

U pitanju je jedan od najuspešnijih klubova na Balkanu, drugi najtrofejniji klub iz Bugarske sa čak 26 šampionskih titula (uspešniji samo CSKA sa 31), koji je u teškoj situaciji i narednih desetak dana mogli bi da budu ključni za njih.

Generalni direktor Pavel Kolev, sportski direktor Ivajlo Petkov i trener Petar Hubčev već su podneli ostavke koje će biti prihvaćene navodno 13. maja, a to bi mogao da bude kraj Levskog.

Oni su odstupili kako ne bi opterećivali budžet, a navodno je Hubčev već radio besplatno.

Levski je inače osnovan 1914. godine i jedini je koji za više od sto godina postojanja nije ispao u drugu ligu Bugarske, a ukoliko ne pronađu hitno sponzora ili investitora, koji bi mogao odmah da uloži novac, moglo bi da se desi da se potpuno ugase.

Poslednji put bili su prvaci 2009. godine, a vodili su ih i poznati srpski treneri Ljupko Petrović (tri puta), Slavoljub Muslin, Slaviša Jokanović i Ratko Dostanić.

Tagovi