• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal poručio Novaku: Moraćeš da se vakcinišeš!

Autor Milutin Vujičić

"Ako nas nateraju - onda ćemo to morati da uradimo!", rekao je Rafael Nadal o neočekivanom problemu u svetskom tenisu.

 Rafael Nadal poručio Novaku Đokoviću: Moraćeš da se vakcinišeš! Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

"Ja prvi nisam za te vakcine, nisam pristalica toga da moram da se vakcinišem da bih putovao. Ako to bude bilo pravilo i zakon, šta će onda biti. Moram da odlučim da li ću se podvrgnuti tome ili ne. Pri ovome stojim sada - da li će se promeniti, ne znam, ali utiče direktno na moj posao".

Ovo su reči Novaka Đokovića koji je 19. aprila u razgovoru sa srpskim sportistima napravio pravu buru u svetu sporta govoreći o obaveznoj vakcinaciji usled pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

Vakcina protiv COVID-19 i dalje ne postoji, teško da će se pojaviti za manje od 18 meseci, ali je bez obzira to postalo jedna od najvažnijih tema u svetu sporta. Mnogi su se javili da negativno ili pozitivno komentarišu ovaj Novakov stav, koji je morao dodatno i da objašnjava.

Britanski mediji čak su otišli toliko daleko nazvavši ga "No-vaxx" Đoković, aludirajući na to da je na čelu pokreta protiv vakcinacije, a ni mnoge kolege se ne slažu sa stavom Srbina.

Upitan da prokomentariše ove reči bio je i Rafael Nadal.

"Ne znam. Ja sam niko. Niko ne može ništa da zahteva od nekoga, svako ima pravo da radi šta želi, ali ako je neko deo Tura - onda bi možda morao da se pridržava pravilima Tura ukoliko vakcinacija bude obavezna kako bi se svi zaštitili", kazao je Rafal Nadal za "La Voz" i dodao:

"Đoković će morati da se vakciniše ako bude hteo da nastavi da igra tenis na najvišem nivou, baš kao i ja"
, naveo je Španac, što je u principu i stav koji je Novak i saopštio prvi put - odnosno naveo je da će revidirati svoj stav o obaveznoj vakcinaciji ukoliko to bude neophodno da nastavi da se bavi ovim poslom koji ipak voli više od svega.

Izvor: Guliver/Darrian Traynor/Getty Images

"Ako nas ATP ili ITF nateraju da se vakcinišemo da bi nastavili da igramo tenis, onda ćemo to morati da uradimo. To će biti kao što imamo restrikcije u uzimanju lekova kako ne bi došlo do dopinga. To je samo praćenje pravila".

Rafael Nadal je kazao da je razgovarao i sa Bilom Gejtsom, koji mu je tada poručio da neće moći da putuju prva tri meseca, što je donekle ozbiljno shvatio.

"Mislio sam da preuveličava, ali realnost nažalost kaže da to nije bio slučaj", objasnio je Rafa.

U svetu sporta najviše se priča i o tome ko je najbolji teniser svih vremena, a jedan od kriterijuma svakako je i broj osvojenih grend slem titula. Rodžer Federer ih ima 20, Rafael Nadal 19, a Novak Đoković je na 17...

Španac kaže da ne razmišlja o tome, ali da bi voleo da na kraju karijere bude ispred svih.

"Nisam opsednut oko toga niti je to moj veliki cilj. Ne brine me ko živi pored mene ili čija je kuća veća od moje, ko ima bolja kola i slično. Morate biti zadovoljni sa onime što imate i to sam radio tokom cele karijere. Ja sam veoma zadovoljan i ako na kraju Federer ili Đoković budu imali više Grend slem titula, ne verujem da ću za deset godina biti manje srećan", zaključio je Nadal.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC