Fudbal

Partizan se testira na Covid-19: Isključiti mogućnost prisustva virusa

Autor Vladimir Sukdolak

Fudbaleri i stručni štab Partizana biće testirani na korona virus. U Humskoj žele da izbjegnu svaku eventualnost.

Izvor: MN PRESS

Poslije skoro dva meseca pauze zbog pandemije korona virusa, fudbaleri Partizana u ponedjeljak su se konačno okupili u svojoj bazi na "Teleoptiku" i započeli proces priprema za nastavak Superlige i Kupa Srbije.

U Humskoj, kao i u većini klubova u državi, nestrpljivo čekaju odluku Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice o tome kada će se nastaviti takmičenja i u kom formatu. Veoma bitno za sve klubove je i odluka o potpunom prestanku restriktivnih mjera. Za sada su superligaši prinuđeni da se po prvi put prilagode treninzima po grupama sa određenim ograničenjima, što sigurno ne može da obezbijedi normalnu pripremu.

U Partizanu su zadovoljni fizičkim stanjem u kojem su se pojavili igrači prvog radnog dana. Opsežni testovi, prije svega medicinski, daće i realnu sliku o prvotimcima crno-bijelih.

Kako bi se otklonila i svaka sumnja, fudbaleri i stručni štab Partizana biće testirani na virus Covid-19. U slučaju da nema pozitivnih, crno-bijeli će započeti ciklus priprema, s nadom da će im što prije biti omogućeno da sprovode uobičajene treninge, neophodne za taktičko-tehnička uigravanja tima.

Superliga Srbije prekinuta je poslije 26. kola i do kraja je ostalo da se odigra još 11 utakmica. "Parni valjak" je ranije iznio stav da bi najbolje bilo da se sezona završi poslije 30. kola i da se ove godine ne igraju plej-of i plej-aut, a da se odmah poslije prvenstva pristupi završnici Kupa Srbije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi