• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ren veliki dobitnik francuske odluke: Stigli su na korak od sna!

Autor mondo.ba

Klub iz Bretanje nikad do sad nije bio plasiran na jednu od tri pozicije, a sada ga očekuje nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona

 Ren liga šampiona korak od sna Izvor: Marco Rosi/Getty Images Europe

Odluka Francuza da otkažu dalje takmičenje u Ligi 1 i tabelu zaključe prema trenutnom plasmanu posebno je obradovala navijače i članove Rena.

Klub iz Bretanje se u trenutku prekida nalazio na trećem mjestu na tabeli, a odlukom Fudbalskog saveza Francuske tu i ostaje, pa će po prvi put u istoriji biti dio borbe za plasman u Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

Kroz istoriju Ren, čiji prvi čovjek je jedan od najbogatijih Francuza Fransoa Pino, nikad na kraju sezone nije bio plasiran među prve tri ekipe, a sada se san konačno ostvario.

Ekipom, koja je upisala 15 pobjeda, pet remija i osam poraza, komandovao je perspektivni trener Žilijen Stefan (39).

"Cjelokupan kontekst sezone je takav da mislim da je odluka o otkazivanju daljeg takmičenja možda i najispravnija. U našem slučaju, odigrali smo tri četvrtine sezone i smatram da smo zaslužili poziciju na kojoj se nalazimo. Igrali smo znatno iznad očekivanja i sasvim zasluženo smo bili na tom mjestu", rekao je Stefan.

Klub je do sada, kada su u pitanju evropski nastupi od 1992. do danas morao da se zadovolji nastupom u drugom po jačini klupskom takmičenju (UEFA kup, Liga Evrope), dok je dva puta, 1966. i 1972. godine, nastupao u Kupu pobjednika kupova.

Kako rekosmo, nikad do sad nije bio u prilici da se bori za plasman u elitu, a od nje ga sada dijele dva kvalifikaciona kola.

"Još uvijek nismo tamo, ali možemo da budemo srećni zbog činjenice da smo konačno blizu nečega što je druga dimenzija. Nivo je ekstremno visok i potrebno je mnogo iskustva i zrelosti da biste se sa tim nosili. To je potpuno drugi svijet", rekao je Stefan, koji Renovim brodom kormilari od 2018. godine, a očekuje se da za kormilom bude najmanje do ljeta 2022. godine.

Ukoliko njegov klub uspije da eliminiše dva rivala, pridružiće se Pari sen Žermenu i Olimpiku iz Marseja, koji imaju garantovano mjesto u grupnoj fazi. Klub sa Velodroma se u grupnu fazu Lige šampiona vraća nakon sedam godina.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC