Fudbal

Prednost ili prepreka za Zvezdu? Arisu zabranjeno da dovodi igrače

Autor Jovan Terzić

Odluka FIFA mogla bi da pogura štopera žuto-crnih ka Beogradu, ukoliko ga i dalje žele, a može se čuti da je tako.

Izvor: Guliver/Getty Images/Vladimir Rys

Poznati grčki prvoligaš, Aris iz Soluna, nalazi se u izuzetno teškoj situaciji.

Zbog nagomilanih dugova bivšim igračima i trenerima, navodno oko 1.000.000 evra, FIFA je žuto-crnima zabranila kupovinu igrača u naredna dva prelazna roka.

A, po informacijama iz Grčke, čak desetorici ovog ljeta ističu ugovori! 

Stoga, dva su scenarija, mada jedan više očekivan nego drugi. 

Usljed besparice u klubu, Aris bi ovog leta mogao da rasproda sve što vrijedi i narednu sezonu dočeka sa omladincima i onima koji budu želeli da ostanu, uz nadu da će im Sud za sportsku arbitražu usvojiti žalbu i da će uspeti nekoga da dovedu, a postoji i mogućnost da u Solunu zadrže igrače kojima ne ističu uguvori. Samo, pitanje je s kojim novcem za plate...

Zato je realnija prva opcija, a nju pokušava da iskoristi Crvena zvezda, koja je zainteresovana za štopera Lindzija Rouza

Iako je sportski direktor Mitar Mrkela to demantovao u izjavi dostavljenoj medijima, može se čuti da na "Marakani" nisu odustali od pokušaja da dovedu 28-godišnjeg defanzivca, ali da bi se transfer realizovao potrebno je da neko prvo bude prodat, kao i da Aris snizi cijenu. Ona trenutno iznosi 1.000.000 evra, a Zvezda navodno ne želi da plati više od 600.000.

Vidjećemo hoće li novonastala situacija ići u prilog crveno-bijelima ili će Grci uspjeti da sačuvaju Rouza, kom ugovor ističe 30. juna 2022. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.