• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbrisao" u Dansku, pa ponovo šokirao Seltu: "Nisam nešto puno trenirao..."

Autor mondo.ba

"Više sam se bavio stanjem uma, meditirao", istakao je Pione Sisto, koji je, suprotno državnim i klupskim mjerama, tokom karantina napustio Španiju i otišao u Dansku

 Pione Sisto povratak Španija nisam trenirao Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE

Brojni španski klubovi su se juče i danas vratili obavljanju trenažnog procesa shodno ublažavanju restriktivnih mjera nakon dva mjeseca iscrpljujuće borbe sa pandemijom virusa korona u zemlji gdje je zabilježeno najviše slučajeva na tlu Evrope – više od 260.000.

U nadi da će se vrlo brzo vratiti i odigravanju utakmica, klubovi su kročili u trening-centre, ali ne i dvojac Selte Fjodor Smolov – Pione Sisto, koji su se vratili u zemlju nakon što su iz nje "zbrisali" u periodu kad je bio propisan strogi karantin.

S obzirom da su došli iz inostranstva, četrnaestodnevni karantin im je obavezan, a danski internacionalac se potrudio da ponovo šokira rukovodstvo kluba iz Viga.

Možda će vas zanimati

"Nisam se baš nešto pridržavao rasporeda treninga koji nam je propisan za ovo vrijeme", riječi su 25-godišnjeg napadača.

"Nisam fizički trenirao iz više razloga. Više sam se bazirao na mentalno zdravlje, odnosno nečemu što bi nazvao meditacijom. Razmišljao sam o stvarima kroz koje sam prošao do sad u životu i koje me tek očekuju."

Sisto je u Seltu stigao 2016. godine iz danskog Midtjilanda i mnogi su mišljenja da bi nepridržavanje propisanog od strane trenera moglo da mu ugrozi budućnost u klubu.

Ipak, fudbaler rođen u Ugandi ne misli tako.

"Planiram da ostanem u Selti, ne želim da mijenjam sredinu. Smatram da u klubu još mogu da napredujem, štaviše osjećam to zbog klupskih ambicija, trenera i saigrača", rekao je Sisto, koji je do trenutka prekida Primere zbog pandemije korona virusa nastupio na 19 utakmica i postigao dva gola.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC