• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mi mlađi želimo na vrh, ali 'trojka' je i dalje na nedostižnom nivou"

Autor Mirjana Šegan

Feliks Ože-Aljasim priznaje da su Đoković, Nadal i Federer i dalje neprikosnoveni i da uprkos poznim igračkim godinama neprekidno pomjeraju granice

 Feliks-Oze-Aljasim-o-Novak-Djokovic-Rafael-Nadal-Rodzer-Federer Izvor: Guliver/Getty images/Hector Vivas

Mlade teniske snage imaju sjajne uzore u Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji zajedno imaju 56 grend slem trofeja. Od njih mogu mnogo da nauče, ali žele i da ih skinu sa teniskog trona.

Možda će vas zanimati

Feliks Ože-Aljasim, jedan iz plejade talentovanih igrača, priznaje da mu je veliki motiv da se približi neprikosnovenom velikom triju, ali je svjestan da se to neće skoro dogoditi, uprkos tome što su oni u poznim igračkim godinama.

"Ljubitelji tenisa žele da vide nova lica koja osvajaju velike turnire. Ja sam jedan od njih, uz nešto starije Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa, Aleksandera Zvereva ili Dominika Tima koji se približavaju trojici najboljih. Svakako mi moramo da ih poguramo, ali mislim da je nivo na kojem on igraju i dalje previsok. Oni posvećenošću i svojim znanjem stalno pomjeraju granice i pitanje je koliko dugo mogu da se održe na toj visini", izjavio je Kanađanin u razgovoru za Eurosport sa legendama tenisa Borisom Bekerom i Andreom Agasijem.

Ože-Aljasim, koji ima 19 godina i trenutno je 20. na ATP listi, navodi da je malo ko uspio da "okrnji" trojicu najboljih koji su uzeli sve trofeje na posljednjih 13 grend slem turnira.

"Vidjeli smo vrhunskog igrača poput Stena Vavrinke koji je svoj prvi grend slem osvojio sa skoro 30 godina. Ja sam mlad, ali mislim da stalno mogu nešto novo da vidim u igri Đokovića, Nadala i Federera koji neprekidno idu sve dalje", naveo je Kanađanin, kome je plasman u treće kolo Vimbldona prošle godine za sada najbolji rezultat na grend slem turnirima u karijeri.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC