Fudbal

Zvezdi stigla ponuda za bisera od 4 miliona evra: "Malo je!"

Autori Milutin Vujičić Sportski žurnal

U klubu su spremni da pregovaraju, ali za više novca...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je krajem aprila da će klub, zbog novonastale situacije u vrijeme pandemije korona virusa, biti "primoran da prodaje bisere".

To se odnosilo na trojicu najtalentovanijih igrača koje crveno-bijeli imaju u ovom trenutku (Njegoš Petrović, Željko Gavrić, Veljko Nikolić), a na adresu u Ljutice Bogdana stigla je već ponuda za jednog od njih javlja "Informer".

U pitanju je najstariji, vezista Negoš Petrović, ali ponuda od 4.000.000 evra koju je poslao Sporting iz Lisabona u ovom trenutku ne zadovoljava apetite Crvene zvezde.

"Informer" piše da za doskorašnjeg vezistu Rada, koji je eksplodirao od dolaska na "Marakanu", Zvezda traži najmanje milion evra više i još 15% od naredne prodaje, a da je klub u dobroj poziciji pošto nisu Portugalci jedini koji su zainteresovani.

Od ranije je poznato da klubovi iz Španije prate razvoj Petrovića, a "Informer" otkriva da je za njega posebno zagrijan Real Sosijedad.

Njegoš Petrović, rođen 1999. godine, stigao je u Crvenu zvezdu u avgustu, poslije povrede Branka Jovičića, a brzo se ustalio u startnoj postavi i već je zabilježio 22 meča uz jedan postignut gol - i to projektil protiv Čukaričkog na "otvaranju" proljećnog dijela sezone.

Mladi fudbaler je iz početnih 11 brzo "istisnuo" Hosea Kanjasa, koji nije mogao da odgovori izazovima u Ligi šampiona, pa Crvena zvezda ne računa na njega od dolaska Dejana Stankovića.

Za razliku od Radživa van la Pare i Žandera nije pristao na raskid ugovora, ali "Sportski žurnal" navodi da su se dvije strane u međuvremenu dogovorile i da bi Španac mogao da potpiše "ispisnicu" kada mu bude dozvoljeno da se vrati u Beograd.

Nezvanično, za njega se interesuje grčki Panatinaikos.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.