• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić najavio da će Zvezda prodati bisere!

Autor Milutin Vujičić Izvor Informer

Generalni direktor Zvezde poručio da klub mora da zaradi oko 15 miliona evra od prodaje igrača kako bi popunili budžet.

 Zvezda-ce-prodati-Njegosa-Petrovica-Veljka-Nikolica-i-Zelja-Gavrica Izvor: MONDO/MN Press

Crvena zvezda se dogovorila sa svojim fudbalerima oko umanjenja zarada za 50% zbog pandemije korona virusa, a sve iz razloga što će klubovi osetiti finansijske poteškoće pošto je fudbal morao da stane na mesec i po (videćemo koliko još).

To neminovno znači manje novca od ulaznica, TV prava, a jasno je i da kupovna moć neće biti kao nekada, što Crvenu zvezdu posebno pogađa kada je u pitanju prodaja igrača.

Možda će vas zanimati

Naime, jasno je da zainteresovani klubovi neće biti spremni da izdvoje novac koji se do sada "vrteo" u fudbalu i u narednom periodu nas očekuju mnogo "jeftiniji" transferi nego što smo navikli u poslednjih nekoliko godina.

S obzirom na to da je priliv novca od transfera i osnovni vid finansiranja kluba, jasno je da će Crvena zvezda imati i manji budžet u narednom periodu...

Zvezdan Terzić je u intervjuu za "Informer" kazao i šta to konkretno znači.

"Zvezdin budžet je prethodnih nekoliko godina bio 30.000.000, a sad će biti 20.000.000. Od tih 20.000.000, dobićemo 5.000.000 od sponzora, od Gasproma 4.000.000 i od Telekoma 1.000.000. Ostalih 15.000.000 moramo dobiti od prodaje igrača, jer od prodaje ulaznica nećemo imati nikakvu zaradu. Ne bi me iznenadilo da cela sledeća sezona bude bez publike na stadionima", kazao je Zvezdan Terzić i rekao da je kod nas prodaja TV prava "zanemarljiva suma".

Izvor: MN PRESS

"Dakle, možemo jedino još da računamo na pare od eventualnog plasmana u neko evropsko takmičenje. Ipak, uz svu želju, to niko ne može da nam garantuje, tako da su nam transferi jedini realan izvor prihoda".

Koga bi onda Crvena zvezda mogla da proda u narednom periodu kako bi "napunila" budžet za takmičarsku 2020/21, ali i one godine koje slede?

Koliko bi zaradili?

Kako nezvanično saznaje MONDO, u Crvenoj zvezdi se nadaju da bi za Željka Gavrića i Veljka Nikolića mogli da zarade najmanje 7 miliona evra pojedinačno, dok je od ranije poznato da je Njegoš Petrović još zimus bio na meti klubova iz Španije, ali Zvezda nije želela da ga proda pošto je u klubu proveo tek šest meseci.

Kao što je i do sada bila praksa - mlade!

"Verujem da ćemo zaraditi na prodaji nekog od naših bisera: Njegoša Petrovića, Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Oni će igrati evropske kvalifikacije, a prelazni rok će svakako biti pomeren do 1. oktobra. Meni je već sad žao što će ta deca morati da odu iz Zvezde, ali situacija je takva da klub mora da prodaje da bi živeo", kazao je Zvezdan Terzić koji je i ranije objašnjavao ovaj model poslovanja.

MONDO je već najavio da pored pomenutih mladih igrača ima još onih koji bi mogli da napuste Crvenu zvezdu u idućem prelaznom roku, a to su pre svih Pavkov, Boaći, Rodić...

U istom intervjuu Terzić je rekao da Zvezda budžetom ne može da parira klubovima iz Lige Evrope i Lige šampiona, predloživši čak da se oformi regionalna liga - i to sa zemljama iz regiona, ali ne iz Ex-Yu.

"Rešenje je da klubovi kao što su Zvezda i Partizan, zajedno sa još nekim klubovima iz regiona, recimo najboljim timovima Rumunije i Bugarske, oforme regionalnu ligu. Takve ideje već postoje po Evropi", izjavio je generalni direktor Zvezde.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC