• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvrede na rasnoj osnovi za legendu Arsenala: Slučaj dobija epilog

Autor mondo.ba

Jan Rajt se našao na meti rasista

 Jan Rajt rasizam uvrede Izvor: Gallo Images/Getty Images Europe

Pažnju britanske javnosti ove sedmice je privukao proslavljeni napadač londonskog Arsenala Jan Rajt, koji je putem Tvitera podijelio rasističke poruke koje je primio preko Instagrama.

"Ti si j...ni majmun, crna p...a, crnčuga", neke su od poruka koje je Rajt primio, a neke su bile i prijetećeg sadržaja: "Izgledaš kao da imaš 65 godina. Da dobijem koronu, kašljao bih u lice i potpisao ti smrtnu presudu".

Možda će vas zanimati

Međutim, slučaj polako dobija epilog jer irska policija saopštila da je odgovornost preuzeo jedan tinejdžer, koji je odlučio da sve prizna.

"Policija je istraživala slučaj vrijeđanja na rasnoj osnovi koji se dogodio putem društvenih mreža. Iako slučaj nije zvanično prijavljen, u obzir su uzete objave sa interneta koje nedvosmisleno na to upućuju, pa je pokrenuta istraga. U utorak uveče se jedan tinejdžer prijavio te je uzeta izjava. Slučaj će sad biti proslijeđen glavnom tužiocu", navedeno je u kratkom policijskom saopštenju.

Cijeli slučaj uznemirio je dugogodišnjeg golgetera "tobdžija", koji je za kratko vrijeme primio veliki broj poruka podrške.

"Hvala svima na divnim porukama koje ste poslali. Možda bi za mene bilo bolje da sam ignorisao cijeli slučaj, ali me je sve zaista pogodilo i onaj ko je odgovoran za ovo mora da snosi posljedice. Svaka nova – nova lekcija! Mir i ljubav", poručio je Rajt putem društvenih mreža.

Rajt je, naime, dres Arsenala nosio sedam sezona, odnosno od 1991. do 1998. godine, nakon što je prethodno isto toliko bio član Kristal Palasa.

Igrajući za Arsenal, Rajt je postigao 185 golova na 288 utakmica i osvojio pet trofeja, prije nego što je promijenio klub, ali ne i grad, prešavši u Vest Hem.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC