• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki korak ka povratku NBA lige: Ako neko bude pozitivan - igra se!

Autor Milutin Vujičić

U kom formatu? To je već malo teže pitanje...

 NBA-liga-se-vraca-iako-bude-pozitivnih-na-korona-viru Izvor: Getty Images/Harry How, Harry How/Getty Images North America

NBA liga odlučila je da prekine sezonu još sredinom marta kada je Rudi Gober, košarkaš Jute, dobio pozitivan nalaz testa na COVID-19.

Poslije njega zaražen je i saigrač Donovan Mičel, kao i još nekoliko igrača uključujući i Kevina Durenta, a liga je sve do sada odlagala odluku o eventualnom nastavku takmičenja. Poslije video-sastanka komesara Adama Silvera i predstavnika klubova - stižu ohrabrujuće vijesti da se najbolja košarka vraća!

Možda će vas zanimati

"ESPN" prenosi da su čelni ljudi klubova ohrabreni napretkom koji je liga napravila u pravcu smanjenja zdravstvenog rizika, dok su zadovoljni i razgovorima sa predstavnicima Unije igrača.

NBA liga će naravno slušati i glas košarkaša, koji će svi imati pravo da se izjasne da li su za nastavak ili prekid takmičenja, a vidjećemo da li će većina njih, poput vlasnika klubova, smatrati da je potrebno da se ne obustavlja sezona.

Najveći dio diskusije odnosio se na to da li igračima i sudijama odgovara plan da jedan pozitivan test na COVID-19 ne znači i ponovni prekid takmičenja.

Nije određeno koliko pozitivnih slučajeva bi bilo previše i kada bi takmičenje bilo prekinuto.

"Ako bi nas jedan pozitivan test zatvorio - onda ne treba ni da igramo", rekao je Adam Silver, a u narednim nedjeljama sprovešće se i razgovori sa igračima koji će imati završnu riječ.

Očekuje se standardizacija testiranja svih 30 timova, a naravno sve zanima i u kom formatu bi se NBA liga vratila? To za sada nije poznato i biće diskutovano u budućnosti, ali se ne odbacuje ideja o tome da se takmičenje završi na neutralnoj lokaciji.

Za sada su se spominjali "Diznilend" u Orlandu i Las Vegas, a sve će biti jasnije u naredne dvije do četiri nedjelje...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC