Fudbal

"Tigar" se naljutio: Zašto ne smijemo da se grlimo?

Autor agencije/MONDO

Kolumbijski napadač Radamel Falkao kritikuje mjere protiv koronavirusa.

Izvor: Leonardo Fernandez/Getty Images South America

Napadač turskog Galatasaraja za nešto manje od mjesec dana ponovo će na teren, a nove okolnosti u kojima će se naći mu se ne sviđaju.

Popularni "Tigar", naime, kritikovao je zabranu igračima da proslavljaju golove.

"Postoji li tehnički razlog koji ne dopušta zagrljaje tokom proslave golova? U stalnom smo kontaktu tokom cijelog meča. Odbrambeni igrači su vam za vratom kod izvođenja kornera. U odbrani su svi rame uz rame", napisao je Falkao na tviteru.

Falkao je tokom tekuće sezone u Turskoj, koja će biti nastavljena 12. jula, postigao devet golova, a tome je dodao i jedan u turskom kupu.

Rezervni igrači i svi prisutni na stadionu, osim igrača i sudija na samom terenu, morali su da nose maske, rezervni igrači sjedili su na klupama ili tribinama na propisanom razmaku, a pravilo koje se donekle kršilo je upravo zabrana zajedničkog radovanja nakon postizanja golova.

Dok je Erling Holand, prvi koji se upisao u strijelce u nastavku sezone, poštovao zabranu i radovao se uz pozdrav laktom sa saigračima, kao i većina strijelaca, fudbaleri Herte nisu mnogo marili.

Vedad Ibišević i njegovi saigrači su se grlili i radovali kao i dosad, a nije poznato da li će zbog toga eventualno snositi neke sankcije.