• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bundesliga poslije korone - (ne) može to bez kontakta! (FOTO)

Autor mondo.ba

Fudbaleri u Bundesligi konačno su se vratili na teren, ali poslije pandemije korona virusa sada je sve drugačije. Pogledajte kako su se snašli!

 Bundesliga nastavak sezone FOTO proslave golova, distanca, dezinfekcija  Izvor: Sascha Schuermann/AFP Pool

Čekanje se isplatilo!

Ni prazne tribine tribine, ni tišina koja "para uši", ni prvih pola sata bez ijednog pogotka nisu pokvarili veliko slavlje ljubitelja fudbala – Bundesliga se vratila!

Možda će vas zanimati

Poslije dva mjeseca pauze zbog pandemije korona elitni rang njemačkog fudbala se ponovo igra, a 12 golova na prvih pet mečeva 26. kola bio je dobar uvod u nastavak sezone.

Istina, nije sve isto kao prije, jer se sada igra u potpuno drugačijim uslovima.

Obično do posljednjeg mjesta popunjene tribine sada su prazne, a prije tokom i poslije utakmice vladaju stroga pravila zaštite od virusa kojih se svi pridržavaju. Ili gotovo svi.

Svi akteri utakmica, od igrača, preko stručnih štabova, sudija, dječaka koji dohvataju lopte, tehničkog osoblja, novinara i realizatora prenosa morali su da prođu mjerenja temperature, a većina je morala da nosi zaštitne maske, odnosno svi osim ekipa na terenu.

Rezervni igrači sjedil i su na modifikovanim klupama ili tribinama na propisnom razmaku, a igrači i treneri su prije i poslije meča davali izjave na pristojnoj udaljenosti.

Izvor: Sascha Schuermann/AFP Pool

Pravila, naravno važe i za sudije, koji su prije utakmice takođe morali da nose maske, a lopte kojima su igrane utakmice su dezinfikovane.

Naravno, na terenu nije moglo bez kontakta i duela, iako je bilo i onih koji su pokušali da ispoštuju sva pravila, pa je golman Hofenhajma Oliver Bauman pokušao da pomogne protivničkom napadaču Dodiju Lukebakiju da ustane koristeći lakat, a ne šake, što je izgledalo prilično komično.

Nakon golova, koji su krenuli da padaju tek poslije pola sata igre većina igrača ispoštovala je preporuke da nema zajedničkog radovanja, pa su viđene različite proslave, poput aplaudiranja samom sebi ili pozdravljanja sa saigračima laktom i kopačkom.

Međutim, bilo je i onih, poput igrača Herte koji nisu mnogo marili za korona virus i propise.

Iako se njihov trener Bruno Labadija držao preporuka i igračima čestitao laktom, oni su prethodno bez problema grleći se proslavljali golove u pobjedi 3:0 nad Hofenhajmom.

Pogledajte zanimljive fotografije sa terene Bundeslige!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC