Fudbal

Marko Nikolić u Moskvu prvo dovodi Hrvata!

Autor Milutin Vujičić

Rusi su ga prvo kritikovali, pa došli do saznanja o predstojećem prelaznom roku...

Izvor: MN PRESS

Srpski trener Marko Nikolić preuzeće Lokomotivu kada se završi aktuelna sezona u Rusiji, a ako je verovati ruskim medijima - polako sastavlja spisak pojačanja.

Iz rukovodstva moskovskog kluba poručili su da je cilj u narednoj sezoni da budu među pet najboljih ekipa i promovišu mlade fudbalere, ali naravno biće i dolazaka sa strane. Prema informacijama ruskog portala "Sport Ekspresa" prvo pojačanje biće sa Balkana.

Naime, ruski klub će pokušati da dovede Milana Badelja (31), koji je član Lacija na pozajmici u Fiorentini, a čiji ugovor traje do leta 2022. godine.

Ruski mediji pišu da je Nikoliću, koji preferira formacije 4-4-2 i 4-2-3-1, vrlo važno da na sredini terena ima odličnog centranog vezistu, a u taj profil uklapa se i reprezentativac Hrvatske koji godinama već igra na Apeninima.

Badelj, koji je ponikao u Dinamu iz Zagreba, krenuo je u pečalbu još 2012. godine kada je potpisao za HSV, dok je od 2014. do 2018. igrao za Fiorentinu.

Odlučio je da u leto 2018. pređe u Lacio, kao slobodan igrač, ali se nije najbolje snašao u Rimu i već prošle sezone se vratio u Firencu, dok je neizvesno šta u prestonici Italije planiraju sa njim za narednu takmičarsku godinu.

S obzirom na to da je "prešao tridesetu", ne bi trebalo da Lokomotiva izdvoji veliki novac za njega, ali pitanje je da li se Hrvatu ide na istok.

Inače u Lokomotivi se očekuje prava rekonstrukcija tima preko leta pošto velikom broju igrača ističu ugovori: Žoao Mario (koji je na pozajmici), Eder, Maćej Ribus, Vladislav Ignatjev i Džeferson Farfan, koji je zaražen korona virusom.