Fudbal

Nema zaraženih, Inter bez licence

Autori mondo.ba Anadolija

Stigli rezultati testiranja.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Rezultati genetičkog testiranja na prisustvo korona virusa na uzorku od 350 igrača i članova stručnih štabova klubova Prve lige Hrvatske isključili su postojanje COVID-19 u testiranoj populaciji, istakli su danas iz Fudbalskog nogometnog saveza (HNS).

U HNS-u posebno ističu ”sjajnu saradnju s klubovima, igračima i članovima stručnih štabova koji su se ponijeli izuzetno odgovorno tokom realizacije ovog projekta".

"Isto tako, Hrvatski fudbalski savez nastavlja s provođenjem svim mjera koje je propisao Nacionalni štab civilne zaštite Republike Hrvatske”, navode iz HNS-a.

Nastavak fudbalske sezone u Hrvatskoj, nakon dvomjesečnog prekida uzrokovanog pandemijom korona virusa, zakazan je za 30. maj.

Inter iz Zaprešića nije dobio licencu za nastup u Prvoj ligi Hrvatske za narednu sezonu, odlučeno je u prvostepenom postupku Komisije za licenciranje klubova Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS).

Inter je jedni klub koji se trenutno takmiči u društvu najboljih u Hrvatskoj koji nije dobio licencu. Pobjednik prekinute Druge lige Šibenik dobio je licencu za nastup u Prvoj ligi u idućoj takmičarskoj godini.

Za eventualni nastup u UEFA klupskim takmičenjima u narednoj sezoni licencu je dobilo osam klubova. To su Dinamo (Zagreb), Hajduk (Split), Lokomotiva (Zagreb), Gorica (Velika Gorica), Istra (Pula), Osijek, Rijeka i Slaven Belupo (Koprivnica).

Klub iz Zaprešića ima pravo na žalbu do 28. maja.