• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trka "Banjaluka-Beograd" od 4. do 7. septembra

Autori mondo.ba Autori SRNA

"Izvojevana važna pobjeda."

 Trka "Banjaluka-Beograd" od 4. do 7. septembra Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" biće održana od 4. do 7. septembra, a njeno 14. izdanje našlo se u zvaničnom kalendaru Međunarodne biciklističke unije.

Direktor trke Vladimir Kuvalja izjavio je da pandemija virusa korona nije dozvolila da trka bude održana u aprilu, ali da su njeni organizatori izvojevali važnu pobjedu i pokazali da su cijenjeni u svjetskim krugovima jer su uspjeli da izbore novo mjesto u kalendaru.

Možda će vas zanimati

Kuvalja kaže da nije želio da prekine tradiciju započetu 2008. godine.

"Učinili smo sve što smo mogli da trka bude održana i ove godine. Posao nije bio nimalo lak jer su i organizatori većih i trka sa dužom tradicijom željeli isto, a mjesta u zgusnutom kalendaru nije moglo biti za sve. Ponosan sam što smo dobili povjerenje u trenutku kada su države poput Francuske, Švajcarske ili Italije ostale bez šest-sedam trka ove sezone", ističe Kuvalja.

Prema njegovinm riječima, kontaktirao je sa velikim brojem ljudi od Egipta do SAD, kako bi dobili podršku i na kraju se trud isplatio.

"Organizaciju smo dobili u foto-finišu. Uspjeh je veći jer je u zvaničnom kalendaru i 60. izdanje ‘Trke kroz Srbiju’ koja će biti održana od 31. avgusta do 3. septembra, a kao i prošle godine startovaće u Istočnom Sarajevu", naveo je Kuvalja.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

On je dodao da o značaju ovog događaja govori i podatak da nijedan grad domaćin nije otkazao učešće, pa će trasa koja povezuje dva najveća srpska grada sa dvije strane Drine ostati ista.

"Prva etapa voziće se od Beograda do Bijeljine, druga od Bijeljine do Vlasenice, a karavan se potom seli u Brčko odakle će biciklisti voziti do Teslića. Start posljednje etape biće u Derventi, a biciklisti će preko Srpca, Gradiške i Laktaša ući u Banjaluku, gdje će biti voženi krugovi", pojasnio je Kuvalja.

Govoreći o organizaciji trke, Kuvalja je istakao da je pred prvi datum trke bila gotovo zatvorena finansijska konstrukcija, a da su se stvari u međuvremenu zakomplikovale.

"Shvatamo u kakvoj se situaciji nalazi cjelokupno društvo i tako ćemo se i ponašati. Nadam se da ćemo kao i do sada pored lokalnih zajednica imati podršku institucija i sponzora da bismo još jednom bili na nivou zahvaljujući kojem smo postali prepoznatljivi u svijetu biciklizma", rekao je Kuvalja.

Prema njegovim riječima, zdravlje učesnika trke biće na prvom mjestu i sve će biti urađeno u skladu sa preporukama u vezi sa epidemiološkom situacijom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC