• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANKETA: Šta je bolje za Partizan - čekati Evroligu ili odazvati se FIBA?

Autor Milutin Vujičić

Kada se uzmu u obzir svi kriterijumi, da li je Partizanu bolje da igra takmičenja Evrolige ili da se prikloni FIBA? Čeka se odluka...

 ANKETA: Šta je [bolje za Partizan] - čekati Evroligu ili odazvati se FIBA? Izvor: MN PRESS

Iz tabora Partizana više puta ove sezone najavljivali su da je cilj povratak u Evroligu, međutim u utorak uveče pojavila se informacija da ih je FIBA pozvala u svoje takmičenje!

Naime, FIBA sprema odgovor Evroligi i već je pod svoje okrilje okupila tri nova tima (Darušafaka, Bilbao i Ritas), a nezvanično su pozvali i tri ekipe sa prostora Balkana. Pored pomenutog Partizana, a to su još i Cedevita Olimpija i Budućnost.

Možda će vas zanimati

"Partizanu je prioritet Evroliga, o ostalom ćemo da razmislimo", ekspresno je odgovorio predsednik Ostoja Mijailović iste večeri za portal "Nova.rs".

Iz ovoga može da se zaključi da Partizan pre svega čeka rasplet situacije u takmičenjima u kojima učestvuje ove sezone, a predviđeno je da će ECA odluku o nastavku sezone u Evroligi i Evrokupu doneti 24. maja, dok bi tri dana kasnije to trebalo da učini i ABA liga.

Partizan se ove sezone takmičio u Evrokupu, i stigao je do četvrtfinala takmičenja koje nudi prohodnost prema Evroligi, dok je u trenutku prekida ABA lige bio prvoplasiran.

Neizvesno je i dalje kakva će odluka biti o potencijalnom nastavku sezone, a posebnu zabunu unosi šta će se dešati sa narednom takmičarskom godinom, ako trenutna bude poništena, kako najavljuju španski mediji. Pojedini, poput predsednika crveno-belih Nebojše Čovića, veruju da bi u sezoni 2020/21 trebalo da budu isti učesnici kao i u prekinutoj sezoni, odnosno da dođe do "ponavljanja".

To su za sada sve nezvanične informacije i Evroliga će konačnu odluku doneti za četiri dana, a nakon toga bi i Partizan mogao da presudi kom takmičenju će se prikloniti.

Iako nije potvrđeno, jasno je da je Partizanu "džoker" FIBA Liga šampiona, u kojoj je Partizan učestvovao u premijernom izdanju 2016/17 kada je ispao pred TOP16 fazu, što je takmičenje koje izaziva sve veću pažnju klubova.

Šta vi mislite, šta je najbolja opcija za Partizan?

Pišite nam i u komentarima...

Anketa

Pri kojoj organizaciji Partizan treba da ostane u sezoni 2020/21?

  • Treba dati šansu FIBA Ligi šampiona

    50% (17)

  • Treba ostati uz Evroligu, ali samo ako Partizan i igra Evroligu

    29.41% (10)

  • Treba ostati uz Evroligu bez obzira na sve

    20.59% (7)

Pri kojoj organizaciji Partizan treba da ostane u sezoni 2020/21?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC