Fudbal

Kako da osvojiš Kup, kad 12 sekundi ispucavaš loptu u polje!?

Autori mondo.rs Beta

To što se igrao 121. minut samo govori kakvu su tragediju sebi priredili fudbaleri Bresta.

Izvor: YouTube screenshot

Punih 12 sekundi neuspješno su fudbaleri Bresta pokušavali da izbiju loptu u polje, poslije kornera sa desne strane i velike gužve koja je nastala u njihovom šesnaestercu.

Kada je u seriji komičnih poteza došao red na Zahara Volkova da proba, riješeno je i finale bjeloruskog Kupa odigrano pred 5.760 navijača u prestonici Minsku.

To što se igrao 121. minut drugog produžetka, samo je doprinijelo utisku o tragediji autsajdera u velikom finalu: Brest - BATE Borisov 0:1, 0:0 (0:0).

Not too baaad

BATE, stari poznanik "vječitih", prvi put poslije 13 godina nije postao šampion, ali je zato uzeo prvi Kup od 2004. i četvrti u istoriji.

Poslije dva sata igre "teške" za gledanje, najdominantniji fudbalski tim zemlje hokeja uspio je na volšeban način da stigne do trofeja u sezoni koja samo u Bkelorusiji nije posustala pred talasom pandemije.

Dinamo je u međuvremenu kaznio BATE Borisov osvajanjem titule prvaka, a onda se Volkov "uz zvuk" sirene postarao da novajlija u stručnom štabu žuto-plavih, Luka Jevtović, osvoji prvi trofej u trenerskoj karijeri.

Jevtović je nedugo poslije gostovanja u podkastu "Sve u 16" dobio ponudu da radi kao asistent trenera Kirila Alševskog, zbog čega je napustio poziciju pomoćnika u stručnom štabu Voždovca.

U Bjelorusiji se igrao fudbal u sred pandemije, a u toj zemlji nisu zabranjena okupljanja ni sportske manifestacije uz prisustvo gledalaca.

Fudbalski savez Bjelorusije pustio je u prodaju samo trećinu kapaciteta Dinamovog stadiona, pa se na tribinama okupilo nešto manje od 6.000 navijača rivalskih klubova. Zamisao je bila da oni posmatraju najvažniju utakmicu u sezoni sa bezbjednog rastojanja, uz poštovanje mjera socijalnog distanciranja, ali se brzo ispostavilo da će navijati u grupama i bez maski na licu.

Pojedine navijačke grupe pozvale su svoje članove da ne dolaze na utakmice tokom pandemije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.