• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Frank de Bur me je UNIŠTIO!"

Autor mondo.ba

Nesuđeni fudbaler Intera tvrdi da zbog Holanđanina nikad nije ispunio san

 Čaner Erkin Frank de Bur me je uništio Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

"Frank de Bur me je uništio", riječi su turskog reprezentativca Čanera Erkina, nesuđenog fudbalera milanskog Intera.

U ljeto 2016. godine lijevi bek turske selekcije je kao slobodan igrač stigao na Đuzepe Meacu kao slobodan igrač, nastupajući prethodno šest godina za Fenerbahče. Prije četiri godine je dogovorio saradnju sa Interom, ali nikad ni na jednoj zvaničnoj utakmici nije zadužio crno-plavi dres.

Ekspresno je završio na pozajmici u Bešiktašu, koji je nakon isteka iste otkupio njegov ugovor i gdje igra i dan-danas.

Možda će vas zanimati

Četiri godine kasnije, iznio je svoju stranu priče zašto se nije "proslavio" na tlu Italije.

"Smatrao sam da će to biti veliki korak u karijeri, da ću igrati redovno, osvajati trofeje, dobijati pažnju navijača... Nedugo potom klub je napustio Roberto Manćini, a ponašanje Franka de Bura, njegovog nasljednika, prema meni bilo je užasno. Ponašao se prema meni kao sam tinejdžer koji je tek izašao iz omladinskog staža. To je bilo neprihvatljivo", rekao je Erkin, koji već četvrtu sezonu u nizu nastupa za Bešiktaš.

"Manćini me je koristio u prijateljskim utakmicama, vjerovo je u mene i bio sam razočaran kad je otišao. Način na koji se De Bur ponašao promijenio mi je karijeru u potpunosti. Nisam mu bio u planu, od prvog dana otkako je kročio u Italiju. Izostavio je me je sa posljednjih kontrolnih mečeva, nije mi čak dozvoljavao ni da ravnopravno učestvujem u treninzima. Trenirao sam samostalno, odvojen od ostatka ekipe. Mislim da se maksimalno trudio da maksimalno manipuliše sa mnom kako bih otišao. Drugačije to ponašanje ne mogu da objasnim", nastavio je turski internacionalac, koji je ranije igrao i za Manisu i moskovski CSKA.

Izvor: Matej Divizna/Getty Images Europe

Samo par mjeseci kasnije, u novembru iste godine, Frank de Bur je završio mandat među "nerazurima". Smijenjen je nakon 14 zvaničnih utakmica, uz učinak od pet pobjeda, dva remija i sedam poraza..

"Smatram ga najgorim trenerom u istoriji Intera", zaključio je Turčin priču o Holanđaninu, koji je tokom bogate igračke karijere, između ostalog, pet puta bio šampion države sa Ajaksom, sa kojim je kao trener, prije dolaska u Inter, četiri puta pokorio Holandiju.

Nije se dugo zadržao ni u narednom klubu nakon Intera, Kristal Palasu, gdje je boravio od jula do septembra 2017. godine, uknjiživši pet mečeva na klupi, a od januara 2019. godine je u MLS-u, u Atlanti.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC