Fudbal

Defanziva nije pomogla, Bajern preko Ajntrahta zakazao finale za 20. trofej

Autor mondo.ba

Golovi Ivana Perišića i Roberta Levandovskog bili su dovoljan Bavarcima da se plasiraju u finale nacionalnog kup takmičenja, gdje će se suprotstaviti Bajer Leverkuzenu.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

U finalu njemačkog Kupa, DFB Pokala, fudbaleri Bajerna iz Minhena igraće protiv Bajer Leverkuzena.

Tim Hansija Flika za razliku od nedavnog prvenstvenog duela, u kojem je slavio 5:2, u večerašnjem dvoboju na "Alijanc Areni" nije bio tako ubjedljiv, niti smo vidjeli lepršav duel. Ipak, cilj je ostvaren, Bajern je slavio 2:1 (1:0), te zakazao meč za trofej.

BAJERN MINHEN - AJNTRAHT 2:1 (1:0)
/Perišić 14, Levandovski 74 - Da Kosta 69/

Bez Filipa Kostića, koji je u četvrtfinalnom duelu sa Verderom dobio crveni karton, Ajntraht je odigrao koliko je mogao protiv favorizovanog rivala, ali ipak nije uspio da izbjegne poraz.

U specijalnoj garnituri dresovi, Mijat Gaćinović i društvo uspjeli su da nadoknade gol minusa iz prvog poluvremena, ali snage za drugo izjednačenje nisu imali.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Prvo poluvrijeme proteklo je u očekivanoj dominaciji Bavaraca. Gosti su postavili defanzivni blok pred svojim golom, ali su izdržali samo do 14. minuta, kada je Ivan Perišić ostao sam na "penaltiku", te glavom pogodio za 1:0.

Asistent - ko drugi, nego Tomas Miler.

Imali su domaći još dvije kolosalne prilike, ali je nestvarno šta su uspjeli da promaše Robert Levandovski u 8. i Kingsli Koman u 25. minutu. Praktično su iz idealnih pozicija promašili prazan gol.

Uspavani fudbaleri Bajerna kao da su željeli da se meč što prije završi. Stekao se utisak kao da su u nastavak ušli kao da su već u finalu, što su fudbaleri iz Frankfurta znali da kazne i izjednače u 69. minutu preko "rezerviste" Danija Da Koste.

Ipak, slavlje gostiju potrajalo je samo pet minuta.

Ekspresno su domaći uspjeli da vrate prednost na svoju stranu, a strijelac je bio Levandovski, koji se iskupio za promašaj iz prvog dijela meča.

FINALE

Bajern se plasirao u svoje 24. finale DFB Pokala, a sedmo u posljednjih devet sezona.

Bavarci su tako stigli do finala Kupa Njemačke, gdje će u duelu sa "apotekarima" iz Leverkuzena (u drugom polufinalu savladali Sarbriken 3:04. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu pokušati da se domognu jubilarnog, 20. pehara u kup takmičenju.