• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od "ponovnog rađanja Isusa" – bajka Sarbrikena je završena!

Autor mondo.ba

Ekipa iz Leverkuzena je za četvrtoligaša (i budućeg trećeligaša) bila nepremostiva prepreka

 DFB Pokal polufinale Sarbriken Bajer Leverkuzen 0 3 Izvor: Pool/Getty Images Europe

Jan Regensburg, Keln, Karlsrue, Fortuna.

Sanjao je Sarbriken divan san, postao prvi četvrtoligaš koji je stigao na korak od finala njemačkog Kupa, međutim, "farmaceuti" su pronašli lijek za klub koji je iz daljeg takmičenja eliminisao dva učesnika njemačke fudbalske elite:

SARBRIKEN – BAJER 0:3 (0:2)
/Diabi 11, Alario 19, Belarabi 58/

Možda će vas zanimati

Trener Sarbrikena Lukas Kvasniok bio je svjestan, u najavi polufinalnog dvoboja, protiv koga treba da igra njegov tim.

"Da igramo 100 utakmica protiv Bajera, 99 bismo ih izgubili... Naš plasman u finale bio bi kao ponovno rađanje Isusa!", poručio je stručnjak koji će 12. juna proslaviti 39. rođendan.

A da se "Isus neće ponovo roditi" i da treneru rođenom u Poljskoj najljepši rođendanski poklon neće stići od igrača koje trenira od decembra prošle godine, bilo je jasno već nakon prvih dvadesetak minuta igre.

Igrači kojima komanduje holandski stručnjak Peter Boš od prvog kontakta sa loptom su pokazali odlučnost da, što je ranije moguće, meč odvedu u smjeru koji im odgovara.

I učinili su to!

Za prvih 45 minuta, tokom kojih je Bajer u svom posjedu držao loptu čak 83 posto "aktivnog" vremena (!?), ukupno 15 udaraca je upućeno ka golu Danijela Baca, ali su "samo" dvije lopte našle put iza njegovih leđa. Dogodilo se to u 11. i 19. minutu.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Musa Diabi je prvo iskoristio činjenicu da ga je "zaboravila" defanzivna linija Sarbrikena i poentirao poslije asistencije Kerema Demirbaja, a zatim je Lukas Alario iskoristio sudar Danijela Baca i kapitena Sarbrikena Manuela Cajca i rutinski, kao i Diabi, poslao loptu u mrežu.

Očekivani trijumf Bajer je potvrdio u 58. minutu, kada je Karim Belarabi kaznio neodlučnost odbrane Sarbrikena i "zakucao" loptu u mrežu.

Klub sa Baj Arene, koji je meč završio sa deset igrača (Belarabi se povrijedio desetak minuta prije kraja, a Bajer je do tad već izvršio svih pet izmjena), tako će nakon jedanaest godina igrati u finalu njemačkog Kupa.

U trenutku prekida četvrtoligaškog takmičenja (Regionalna liga jugozapad), Sarbriken se nalazio na prvom mjestu, uz 55 bodova, šest više od Elversberga, i s obzirom da je dalji tok takmičenja otkazan zbog pandemije korona virusa, izborio je nastup u višem rangu.

Te 2009. godine poražen je od Verdera rezultatom 0:1, a u ovom milenijumu, "farmaceuti" su još samo jednom bili dio borbe za trofej - 2002. godine je "prevelik zalogaj" bio Šalke (2:4).

Da li će ove sezone biti uspješniji, odnosno da li će osvojiti prvi trofej još od davne 1993. godine (savladan drugi tim Herte rezultatom 1:0), saznaćemo četvrte julske večeri.

Tada će rival Bajeru biti pobjednik sutrašnjeg okršaja minhenskog Bajerna, branioca trofeja, i Ajntrahta, koji kroz Kup vreba priliku da spasi sezonu i u džep stavi jednu od karata za evropska takmičenja.

DFB Pokal – polufinale

Sarbriken – Bajer 0:3 (0:1)
/Diabi 11, Alario 19, Belarabi 58/

Srijeda:

Bajern – Ajntraht (20.45)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC