• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smetaju mu "tamnoputi igrači" - pa dobio gospodski odgovor!

Autor mondo.ba

Majnc se "nije mnogo potresao" gubitkom ovog navijača

 Majnc odrekao se članske karte kluba zbog tamnoputih igrača Izvor: Jörg Halisch/Bongarts

Nedavno ubistvo Džordža Flojda, 46-godišnjeg Afroamerikanca iz Mineapolisa, koji je preminuo od posljedica gušenja nakon što mu je skoro deset minuta policajac-bijelac Derek Čovin prilikom privođenja klečao koljenom na vratu, podiglo je rasne tenzije širom svijeta.

U svim većim gradovima SAD zabilježeni su anti-rasistički protesti (uz sukobe sa policijom), dok je mirnih demonstracija bilo, između ostalog, i u Velikoj Britaniji, a podržali su ih bokser Entoni Džošua i fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling.

Možda će vas zanimati

Ipak, u jeku borbe protiv rasizma, koji su na svojoj koži, između ostalog, osjetili Mario Baloteli, Jan Rajt i Andre Onana, šokantne vijesti dolaze iz Njemačke...

Naime, jedan navijač Majnca odlučio je da se odrekne članske karte kluba zbog - "prevelikog broja tamnoputih igrača u ekipi"!

"Već nekoliko mjeseci ne mogu da se identifikujem sa klubom za koji navijam. Imam utisak da gledam Afrički kup, a ne Bundesligu! Znam šta će uslijediti nakon ovog mog komentara – nisam rasista, odmah da napomenem, ali što je previše, previše je! Međutim, kada se u startnoj postavi nađe devet tamnoputih igrača zbog čega njemački talenti ne dobijaju priliku, onda to više nije klub koji mi je pri srcu. Noveski, Bungert, Roze, Babac, Vajland, Bel... To su igrači koji su bili duša Majnca, igrači koji su za Majnc davali krv, suze i znoj", navedeno je u poruci ovog navijača, a koja je objavljena i na sajtu kluba.

Majnc mu nije ostao dužan...

"Obično nam je žao kad čujemo da neko želi da se odrekne članske karte, ali u ovom slučaju to ne možemo da kažemo. Da, u pravu si kad kažeš da ne možeš da se poistovjetiš sa klubom jer za nas boja kože ne predstavlja nikakvu ulogu. Nama je bitno samo da je neko ČOVJEK i kakve vrijednosti ima kao takav. To su ljudi kojima želimo dobrodošlicu u našu zajednicu. Shodno tome, pozdravljamo tvoju odluku da otkažeš dalje članstvo. Sigurni smo da Nikolče Noveski, Niko Bungert, Marko Roze, Krištof Babac, Niklas i Denis Vajland, Štefan Bel, odnosno igrači koje si naveo, podržavaju naše stavove", objavio je, između ostalog, Majnc u svom odgovoru.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC