• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga 1 brojaće 22 kluba? Vrhovni sud suspendovao odluku o ispadanju!

Autor mondo.ba

Vrhovni sud Francuske suspendovao je odluku o izbacivanju Amijena i Tuluza u Ligu 2 i naredio čelnicima francuskog fudbala da preispitaju odluku o načinu takmičenja u sezoni 2020-21

 Vrhovni sud Francuska suspendovana odluka o ispadanju iz Lige 1 Izvor: MN PRESS

Jedna se nastavila 18. maja (Bundesliga), tri će nastavak dočekati u junu (Primera se nastavlja 11. juna, Premijer liga šest dana kasnije, a Serija A 19. juna), dok je Liga 1 jedina od pet najjačih evropskih liga koja je otkazala dalje takmičenje, sa čime se danas saglasio i Vrhovni sud ove zemlje.

Možda će vas zanimati

Francuzi su nastavak sezone otkazali krajem aprila nakon odluke francuskog premijera da se "sportska dešavanja u toj zemlji ne organizuju prije prvog septembra". Za konačan plasman u obzir uzela poredak na tabeli u trenutku prekida, pa je za šampiona proglašen Pari sen Žermen.

Pored Parižana, u grupnu fazu Lige šampiona će Olimpik iz Marseja, dok će u kvalifikacije Ren, po prvi put u istoriji.

Kad je u pitanju Liga Evrope, siguran učesnik je četvrtoplasirani Lil, a dosta zavisi i od toga da li će i kada biti odigrana utakmica finala Liga kupa između Pari sen Žermena i Sent Etjena (17. pozicija u prvenstvu).

Bez Evrope je shodno toj odluci, prvi put u ovom milenijumu i prvi put od 1996. godine, ostao nekadašnji šampion Lion, dok su iz lige ispali Amijen i Tuluz.

Posljednja tri pomenuta kluba uložila su žalbu na ovakav rasplet situacije, a o novonastaloj situaciji konačnu riječ imao je, rekli smo, Vrhovni sud, koji je odbio Lionovu žalbu, dok je, sa druge strane, suspendovao odluku o izbacivanju Amijena i Tuluza i naložio Fudbalskom savezu Francuske da preispita način takmičenja za sezonu 2020-21!

S obzirom da su plasman u viši rang, nakon odluke o završetku sezone, izborili Lorijen i Lens, veoma je moguće da u narednoj takmičarskoj sezoni broj klubova u elitnom francuskom rangu bude 22.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC