"SAMO PREHLADA"

Nije korona! Igra se meč Partizan - Čukarički

Sumnjalo se da je nekolicina fudbalera Čukaričkog zaražena korona virusom. U Čukaričkom kažu da je reč samo o prehladi.

Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

"Povodom informacije koja se pojavila da se odlaže meč FK Partizan - FK Čukarički za sada možemo da kažemo da je generalni direktor Partizana Miloš Vazura u kontaktu sa predsednikom FK Čukarički i da je istina da će nekoliko igrača biti podvrgnuto PCR testu. Samim tim sve druge informacije zvanično čekamo u narednih nekoliko sati. U taboru FK Partizan je za sada sve po planu", objavljeno je iz Partizana u subotu oko 15 časova.

Sumnjalo se da je nekoliko igrača Čukaričkog zaraženo virusom, ali su nam u klubu sa Banovog brda rekli da je "reč o običnoj prehladi, da su testovi pokazali da su negativni na virus" i da će meč biti odigran u nedelju uveče, kako je i planirano.

Ovu informaciju zvanično je potvrdio sportski direktor Čukaričkog Nenad Miroslavljević. On je za klupski sajt rekao da su se četvorica igrača Čukaričkog požalila na temperaturu, pa su odmah poslati na testiranje na Covid-19.

Rezultati su pokazali da su sva četvorica momaka negativna na pomenuti virus, odnosno da je u pitanju bila obična prehlada.

"Četvorica igrača našeg tima požalila su se na temperaturu, pa smo odmah reagovali i poslali ih na testiranje na virus Covid-19. Odahnuli smo kad su stigli rezultati, sva četvorica momaka su negativna, u pitanju je obična prehlada, pa normalno nastavljamo pripreme za meč protiv Partizana", rekao je Mirosavljević.

Fudbaleri Partizana dva puta su bili testirani u prethodnih mesec dana i svi nalazi bili su negativni.

Meč 29. kola Superlige zakazan je za nedelju uveče od 19 časova na stadionu Partizana (TV prenos Arena sport 1).

Partizan je ranije saopštio da će zbog naredbe Ministarstva zdravlja povodom zaraze, doneo odluku o fizičkom distanciranju posetilaca od minimum jednog metra. Zato će kapacitet stadiona biti značajno redukovan i to ovako:

Sektor "Zapad" - 2.753 mesta;
Sektor "Istok - 2.689 mesta;
Sektor "Jug" - 1.954 mesta;
Loža "Zapad" - 191 mesto;
Loža "Istok" - 197 mesta.

Mere fizičkog distanciranja na stadionu važe i za novinare i fotoreportere.