Fudbal

U Krupi trljaju ruke od budućih transfera: Lukić kao Koljić, Vukotić...

Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Krupe Draško Ilić istakao je da je klub iz Krupe na Vrbasu u prethodnih nekoliko godina ostvario izuzetno jake transfere, koji su mu omogućili da preživi. "Predsjednik Krajove za Koljića je odbacio ponudu Zenita od pet miliona evra."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prelazak Jove Lukića iz Krupe u Borac samo je jedan od transfera koji su u prethodnih nekoliko godina pokazali ispravan rad rukovodstva kluba iz Krupe na Vrbasu.

Prodajom Elvira Koljića, Aleksandra Vukotića i Irfana Jašarevića, Krupa je zaradila popriličnu svotu novca, sa kojom je klub mogao da funkcioniše bez problema u prethodnim sezonama.

"Prinuđeni smo da proizvodimo što više transfer-igrača. Specifičnost Krupe je što smo u prethodnom periodu transferima Koljića, Vukotića i Jašarevića omogućili priliv sredstava koja su bila ključna za naše bitisanje. Posebno smo ponosni što niko od tih igrača nije raskinuo saradnju sa klubovima u koje je otišao, nego su postali predmet zanimanja mnogo jačih evropskih klubova", istakao je Ilić.

Sa svim tim igračima, rukovodstvo Krupe prilikom njihovog odlaska u inostranstvo, definisala je određeni procenat koji će klubu pripasti u slučaju daljih transfera.

"Iako imaju ugovore sa aktuelnim klubovima, postoje visoke i ozbiljne ponude i ukoliko dođe do nekog od transfera, imaćemo ozbiljnu finansijsku podršku i sredstva koja će nam omogućiti da u ovom teškom vremenu funkcionišemo. U transferima koje smo radili, zaštitili smo naš klub tako što smo potpisivali ugovore koji obavezuju klubove u koje su naši igrači otišli na visinu od 10 do 15 odsto od narednih transfera i veselimo se predstojećim transferima", iskren je predsjednik Krupe.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

KOLJIĆ

"Predsjednik Krajove za Koljića je odbacio ponudu Zenita od pet miliona evra. Nije htio ni da je pogleda, što znači da izuzetno cijeni našeg igrača. Znam i za Vukotića, kojeg su zavoljeli u Beverenu, ali i cijeloj ligi, kao požrtvovanog momka koji krvari za svoj dres na stadionu, veliki je interes čak i u Engleskoj", rekao je Ilić.

Kaže da su svakodnevno u kontaktu sa svojim nekadašnjim igračima i da ništa ne prepuštaju slučaju.

"U kontaktu smo sa svim tim igračima. Ovih dana ponude pristižu i redovno ćemo informisati javnost o svemu. Kako je rekao gospodin Vico Zeljković, naša politika i odluke idu u tom pravcu da se okrenemo proizvodu koji se zove mlad i perspektivan igrač, da ga osposobimo da ode u inostranstvo i zadrži se tamo. Zato pričamo o mladim igračima za koje često ne postoji strpljenje kod publike."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prokomentarisao je i odlazak najboljeg strijelca Krupe u Borac.

"igrači poput Jove Lukića, koji je na predstavljanju pokazao nevjerovatnu želju i emocije, mogu nam donijeti mnogo više od nekih profesionalaca, koji su na zalasku karijera, a plaćamo visoku cijenu za neke njihove prethodne rezultate", naglasio je Ilić, te zaključio:

"Imamo zajedničke ciljeve i ambicije. Dajemo mu veliku priliku jer oštećeni smo, puštamo najboljeg strijelca, ali želimo mu da uspije. Želimo da vidimo Lukića na djelu, da Borac prođe u narednu rundu kvalifikacija. Koga god da Borac dobije na žrijebu kvalifikacija za Ligu Evrope, moraće dati sve od sebe, a svi moramo biti uz Borac. I Banjaluka i Republika Srpska. Neke stvari nisu za javnost, ali od budućeg transfera sigurno ćemo i mi imati koristi. Odbili smo ozbiljne ponude iz Njemačke i Švajcarske, jer želimo da svoj maksimum pokaže u Premijer ligi BiH."