"DUPLA KRUNA" PRIMARNA AMBICIJA

Od danas radno i u Zrinjskom: Uskoro i nova pojačanja

Autori mondo.ba Anadolija

Na današnjoj prozivci na stadionu "Pod Bijelim brijegom" treneru Mladenu Žižoviću odazvalo se ukupno 30 igrača.

Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Nakon dvadesetodnevne pauze od danas je ponovo u pogonu i tim mostarskog Zrinjskog.

Na današnjoj prozivci na stadionu "Pod Bijelim brijegom" treneru Mladenu Žižoviću odazvalo se ukupno 30 igrača.

Šef Zrinjskog podsjetio je kako su igrači bili aktivni i u pauzi između posljednjeg treninga u prošloj sezoni i današnjeg, uz nadu da će svi spremni dočekati početak rada. Treninzi će se na početku raditi na stadionu "Pod Bijelim brijegom", nakon čega je u planu odlazak na Kupres, vjerovatno 28. juna. Tokom sedmodnevnog boravka u ovom gradiću, u planu je meč protiv povratnika u Premijer ligu, tima Krupe.

Tokom pauze između dvije sezone Zrinjski su napustili Robert Mišković, Edin Rustemović, Dario Rugašević, Frane Čirjak, Ivan Čurjurić, Damir Šovšić i Renato Gojković, a klub su s druge strane pojačali Almir Bekić i Ivan Enin.

"U planu su još neka pojačanja u kadru. Prelazni rok traje do početka oktobra i nećemo žuriti. Moramo biti sto odsto sigurni u igrače koji će doći. Zadovoljni smo prvim pojačanjima, a biće tu i nekoliko igrača na probi", rekao je Žižović.

Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Uskoro će on i igrači kojim raspolaže u ovom trenutku saznati imena protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Favoriti smo na prvim preprekama i vjerovatno je da ćemo biti nosioci u prva dva kola kvalifikacija. Imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo, s obzirom da je prvi meč krajem osmog mjeseca do kada ćemo odigrati i nešto utakmica u domaćem prvenstvu. Imaćemo imperativ prolaska dalje i bilo bi dobro ako bismo bili domaćini, ne samo zbog prednosti domaćeg terena već i zbog eventualnog putovanja koje bi bilo iscrpljujuće. Nadam se da ćemo ispuniti cilj", dodao je.

Minimum treće kolo kvalifikacija i dupla kruna u domaćem fudbalu rezultatski su cilj "plemića" u narednoj sezoni.

"Ubjedljivo smo najuspješniji klub u Premijer ligi BiH. Imamo šest naslova i ta istorija nas tjera da naslov nakon dvije godine vratimo u Mostar", optimističan je šef stručnog štaba Zrinjskog.

Današnjem treningu nisu prisustvovali Krstijan Stanić i Gabrijel Čoko, koji su na pripremama mlade reprezentacije BiH, kao i Luis Ibanez zbog povrede.

Prvom timu priključeni su i juniori Džidić, Bašić, Bošković, Radoš, Šilić i Ramljak.