• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počele pripreme Borčevih fudbalera: "Ciljeva i ambicija se ne bojimo!"

Autor Dragan Šutvić

Na prvom okupljanju pojavila su se 22 igrača. "Borac je pokazao da može da bude u vrhu, ali zajedno možemo da napravimo još veći iskorak", poručio je trener Vlado Jagodić.

 FK Borac prozivka sezona 2020 21 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Odmor je završen – fudbaleri Borca od danas kreću sa pripremama za narednu premijerligašku sezonu ali i osmi nastup na evropskoj sceni u klupskoj istoriji.

Danas je trener Vlado Jagodić u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu obavio prozivku, na spisku igrača našlo se 27 fudbalera, a na prvom okupljanju ih se pojavilo 22.

Opravdano su odsutni bili Ivan Crnov, Saša Kajkut i Jovo Lukić, ali i mladi reprezentativci BiH Vladan Danilović i Đorđe Milojević.

Možda će vas zanimati

"Moram da kažem da će ova grupa igrača još biti dopunjena, o tome smo pričali i svi ste svjesni toga. Međutim, ovi igrači koji su tu su zaslužili pažnju svojim prethodnim igrama i kvalitetom koji imaju i smatramo da mogu da iznesu teret ambicija i ciljeva koje imamo. Ciljeva i ambicija se ne bojimo i ne treba da se bojimo, zato što Borac mora da bude u vrhu bh. fudbala, to stalno tvrdim. Prošle sezone se pokazalo da Borac može da bude pri vrhu, ali sada mislim da zajedničkim snagama možemo i više od toga", poručio je trener Vlado Jagodić.

Iako je već nekoliko puta sjedio na crveno-plavoj klupi, priznaje da je sada pred najtežim ispitom.

"Peti put sam na čelu Borca i moram da kažem da mi je ovo sada najveći izazov. Ovo je sad klub koji je potpuno sređen po svim osnovama i realno je da već od prvog dana priprema moramo da budemo na pravom putu i zato me raduje odziv igrača. Medicinski tim mi za sada ništa nije prijavio, tako da možemo da sprovedemo sve što je planirano."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Maksimalan broj igrača koje će Borac dovesti do kraja prelaznog roka je tri.

"Više nećemo gomilati igrače, uz ovo što trenutno imamo, potrebna su nam još dva-tri igrača kako bismo popunili roster. Želimo da popunimo ekipu kvalitetom koji nam nedostaje u ovom trenutku. Nije tajna da su nam prioriteti pozicije golmana i zadnjeg veznog, a sada i napadača nakon definitivnog razlaza sa Srđanom Vujaklijom. Moram da pomenem da smo bili u situaciji da ponudimo Vujakliji novu saradnju, međutim Srđan ima druge planove i ja mu želim sve najbolje u karijeri, a mi ćemo se okrenuti drugim rješenjima ako za to bude bilo potrebe. O poziciji zadnjeg veznog govorio sam da je u opticaju 14 imena, to smo sad sveli na 1-2 igrača. Daćemo priliku i mladim igračima, ne samo našim, već i sa šireg područja. Borac mora da bude otvoren prema mladim igračima ne samo iz Banjaluke, već i iz susjednih gradova. Niko, naravno, neće igrati ko ne zasluži, to je logika stvari."

ČEKA SE BOJAN PAVLOVIĆ

"Bojan Pavlović je golman kojeg smo željeli da dovedemo od prvog dana. Bojan je postigao dogovor sa nama, ali uvažavamo i njegov prethodni klub, a njega pogotovo i želimo da se procedura raskida ugovora sa Čelikom završi, pa će nam onda biti na dispoziciji. Mislim da je to završena stvar", rekao je Jagodić.

Strateg banjalučkog premijerligaša ističe da Borcu ide u prilog činjenica da će prvi evro-meč nakon osam godina odigrati tek 27. avgusta.

"Znamo da nam prva utakmica na evropskoj sceni dolazi kako nam najviše odgovara, kao i svim premijerligašima, a to je poslije tri odigrane prvenstvene utakmice. To je sad nešto potpuno novo, gdje možemo da se uigramo do Evrope i pokažemo kvalitet, kako bismo, zašto ne, ispisali i istoriju. Borac nikad u novijoj istoriji nije preskočio prvu prepreku i nadam se da ćemo sada smoći snage da odigramo kako treba i, na kraju, prođemo u narednu fazu."

Što se tiče priprema, radiće se u četiri faze, a ukupno će biti odrađeno 46 treninga, uz sedam kontrolnih susreta.

"Odradićemo 46 treninga i sedam utakmica, a četiri su ciklusa priprema. Prva tri-četiri dana ćemo se posvetiti pregledima, mjerenjima, ali i testiranju na korona virus i pozvao bih sve igrače da budu disciplinovani. Testiranje će se ponoviti i pred prvenstvo i bio bi ogroman hendikep da neko izostane zbog toga. Predviđeno je da tokom druge faze, koja bi trajala desetak dana, radimo ovdje na svom terenu, ali ako bude ovako loše vrijeme, predsjednik Zeljković je već pronašao alternativu kako bismo sproveli sve što planiramo jer ne smijemo da promašimo. Treću fazu, od 8. do 22. jula, odradićemo na Zlatiboru. Tamo jeste gužva, ali smo na vrijeme sve rezervisali. Na Zlatiboru ćemo odigrati pet utakmica, a prvi protivnik je Radnik iz Surdulice 11. jula. Tri dana kasnije igramo protiv Inđije, Javor iz Ivanjice je protivnik 18. jula, dan kasnije ćemo se sastati sa Trepčom iz Kosovske Mitrovice, dok je posljednji protivnik Čukarički 21. jula. Sedam dana pred početak prvenstva ćemo odraditi generalnu probu, a da li će to biti u Banjaluci ili ne, zavisi od žrijeba koji bi, kako nam  je najavljeno, trebalo da bude održan 1. jula, dok je sutra sjednica Izvršnog odbora. Mislim da kroz te utakmice, ali i ovih 46 treninga treba da budemo spremni za 1. i 2. avgust, kada počinje prvenstvo", poručio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Inače, na prozivci su se pojavili: Mladen Kukrika, Jovan Kutić, Luka Damjanović, Siniša Dujaković, Marin Galić, Marko Jovanović, Nemanja Janičić, Đorđe Ćosić, Aleksandar Subić, Marko Kujundžić, Filip Račić, Aleksandar Radulović, Dejan Bosančić, Stojan Vranješ, Dino Kalesić, Almedin Ziljkić, Andrej Bosnić, David Čavić, Goran Zakarić, Momodu Đalou, Bojan Marković i Dejan Javorac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC