OVO SU DATUMI

Spremite se za Ligu nacija, evo kada ćemo gledati Srbiju!

Autor Nebojša Marković

"Orlove" ćemo ove jeseni gledati ili sedam ili osam puta...

Izvor: MN PRESS

Uskoro ćemo ponovo gledati fudbalsku reprezentaciju Srbije!

Nakon što smo pre desetak dana saznali kada će "orlovi" igrati u baraž turniru za plasman na EURO, sada znamo i tačne datume i raspored takmičenja u novoj sezoni Lige nacija.

Možda će vas zanimati

Srbija je u inauguralnoj sezoni novog takmičenja UEFA uspela da zauzme prvo mesto u svojoj grupi unutar C divizije i tako obezbedi sebi plasman u viši rang, ali i mesto na baražnom turniru, čiji pobednik vodi na Evropsko prvenstvo

U tom baražu će Srbija morati da ostvari dve pobede ukoliko žele da se plasiraju na EURO i zaigraju u grupi uz Englesku, Češku i Hrvatsku.

Ipak, to neće biti njihova jedina obaveza ove jeseni. Srbija će igrati u B diviziji Lige nacija u grupi sa Rusijom, Turskom i Mađarskom. Upravo će se tim redom i susretati sa rivalima - prvo ide gostovanje u Rusiju 3. septembra, a onda tri dana kasnije "orlovi" dočekuju Turke.

Potom će u narednom ciklusu Srbija igrati protiv Norveške u okviru baraža za EURO i to 8. oktobra, da bi tri dana kasnije ugostili Mađare u Ligi nacija. Po novom kalendaru UEFA, Srbija će igrati i treći meč u oktobru i to 14. u Turskoj.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Potom u novembarskom ciklusu mečeva sledi eventualno finale baraža gde bi Srbija ukoliko slavi protiv Norveške igrala protiv Škotske ili Izraela.

To finale je na programu 12. novembra, a nakon toga slede mečevi "orlova" u Ligi nacija - u Mađarskoj i na svom terenu protiv Rusije.

Evo čitavog kalendara za našu reprezentaciju:

Rusija - Srbija, četvrtak 3. septembar
Srbija - Turska, nedelja 6. septembar
Srbija - Mađarska, nedelja 11. oktobar
Turska - Srbija, sreda 14. oktobar
Mađarska - Srbija, nedelja 15. novembar
Srbija - Rusija, sreda 18. novembar

Svi mečevi biće na programu od 20.45 časova. Eventualnim prvim mestom u grupi Srbija bi se plasirala u A diviziju Lige nacija za sezonu 2022/23, a poslednjim mestom u grupi bi se vratili u C diviziju.